Скандинавські компанії оголосили бойкот американському виробнику Milka й Oreo

ПЕРЕКЛАДИ 13.06.2023 Коментарі 0

Американська транснаціональна компанія Mondelez International (MDLZ.O), світовий виробник Milka та Oreo, зіткнулася з розширеним корпоративним бойкотом у скандинавський країнах через свою присутність у Росії: цього тижня її керівництво зустрінеться з представниками норвезького уряду в надії захистити свій місцевий бізнес.

Авіакомпанії SAS і Norwegian Air, залізнична група SJ, мережа готелів Strawberry, роздрібний продавець Elkjop, транспортна група Fjord Line і Норвезька футбольна асоціація були серед тих, хто останніми днями оголосив про припинення продажу продукції Mondelez, - пише Reuters.

Глобальний виробник снеків, виробник Oreo, Toblerone та десятків інших брендів, має сильну присутність у Норвегії та Швеції через своїх місцевих виробників шоколаду Freia та Marabou.

Міністерство закордонних справ Норвегії заявило в понеділок, що планує зустрітися з компаніями з обох сторін бойкоту, але не запропонувало рішення.

«Компанії та приватні особи мають самостійно вибирати, що купувати та з ким торгувати», - сказав у заяві державний секретар Ерлінг Ріместад.

Хоча деякі західні компанії продали свої російські активи після вторгнення Москви в Україну минулого року, інші, такі як Mondelez, залишилися, незважаючи на протидію співробітників в інших країнах. 

Компанії Північної Європи заявили, що їхнє рішення припинити продаж продукції Mondelez було засноване на цьогорічній заяві українського Національного агентства з питань запобігання корупції (НАЗК) про внесення виробника снеків до чорного списку та інших груп.

Coop Norge, другий за величиною продовольчий продавець у Норвегії, заявив у суботу, що буде звертатися за порадою до норвезького уряду, перш ніж приймати будь-які рішення.

Чиказька компанія Mondelez у своїй заяві заявила, що не продає продукцію російського виробництва в Норвегії і що офіційні вказівки повинні ґрунтуватися на об’єктивних критеріях, які однаково ставляться до компаній.

Також у Mondelez заявили, що зберігають «обмежену» діяльність у Росії, припиняють інвестиції та рекламу, і засуджують війну.

Support the project here:

DONATE

Відгуки

Немає відгуків.

Залишити коментар

Оцінити
Відправити

Copyright © 2017-2024 by ZahidFront. Powered by BDS-studio.com

Підпишіться на ЗІФ у Facebook: