Ситуація в Авдіївці станом на 21:00 п'ятниці

НОВИНИ 16.02.2024 Коментарі 0

Від початку доби, 16 лютого, в районі Авдіївки воїни Збройних Сил України відбили понад 30 атак росіян. Російські окупаційні війська завдали 20 авіаударів та здійснили понад півтори сотні артилерійських обстрілів. Окрім Авдіївки, артилерійських і мінометних обстрілів противника зазнали майже 20 навколишніх населених пунктів, серед яких Новобахмутівка, Бердичі, Ласточкине, Невельське та ін.

Про це повідомив у ТГ-каналі бригадний генерал, командувач оперативно-стратегічного угруповання військ "Таврія" Олександр Тарнавський.

У межах Авдіївки тривають важкі бої. Противник продовжує завдавати артилерійських обстрілів і масованих бомбових ударів, практично стираючи місто з лиця землі. Ворог кидає на штурм усі резерви, перекидаючи їх з інших напрямків, та намагається протиснути оборону ЗСУ.

"Зі зруйнованих позицій українські воїни виходять маневром і закріплюються на нових рубежах оборони.

Підкреслюю, пріоритет – збереження життя наших бійців. Тому в разі потреби вони відходять на нові позиції. На превеликий жаль, під час одного з таких виходів декілька наших бійців потрапили в полон. Будемо боротися за звільнення кожного побратима.

Евакуація поранених ускладнена безперервними обстрілами, але здійснюється. На цей момент нашим захисникам перекидаються потрібні резерви. Дієвим також залишається постачання боєприпасів. Підрозділи утримують визначені рубежі оборони відповідно до оперативної обстановки.

Триває пожежа на Авдіївському коксохімічному заводі, де російські терористи внаслідок обстрілів підпалили цистерну із залишками нафталіну та бітумну смолу на складі.
Для розуміння масштабів наступу противника та його “сточування”. Левова частина втрат окупантів на Таврійському напрямку припадає саме на Авдіївку. 

Лише з початку року втрати окупантів на цьому напрямку склали 20 018 осіб, 199 танків та 481 бойова бронемашина (1 січня - 15 лютого 2024 р.).

Авдіївська оборонна операція триває. Ворог платить найвищу ціну.

Тримаймо стрій. Слава Україні!" - йдеться у повідомленні.

Ілюстрації – скриншоти відео 3-ої штурмової бригади, бійці якої у підвалах Коксохімічного заводу укриваються від постійних обстрілів ворога. Там же медики стабілізують поранених. 

Support the project here:

DONATE

Відгуки

Немає відгуків.

Залишити коментар

Оцінити
Відправити

Copyright © 2017-2024 by ZahidFront. Powered by BDS-studio.com

Підпишіться на ЗІФ у Facebook: