Українські ЗМІ зазнали потужної атаки рашахакерів

НОВИНИ 19.02.2024 Коментарі 0

Рашистські хакери здійснили у неділю (18 лютого) ввечері масовану атаку на ряд популярних українських інформресурсів. Внаслідок втрати контролю зі сторони редакцій на сайтах та у соцмережах на певний час з’явились новини про нібито розгром росіянцями елітних підрозділів ЗСУ в Авдіївці.

«Росія продовжує інформаційну війну проти нашої держави. Сьогодні російські хакери здійснили чергову атаку на низку українських медіа та розмістили на їхніх ресурсах фейкову інформацію», - ідеться в повідомленні Держспецзв’язку.

У неділю вечері про хакерську атаку на ресурси повідомили видання «Апостроф», «Українська правда», «Телеграф» та Liga.net. Спроби «покласти» сайти розпочалися з обіду. А під вечір на їхніх сторінках та у соцмережах від імені видань було розміщено рашистську дезінформацію.

Представники медіа звернулись до урядової команди реагування на комп’ютерні надзвичайні події CERT-UA, що діє при Держспецзв’язку, і його фахівці зайнялись дослідження інциденту.

Згодом доступ до управління інфоресурсами та їх сторінками у соцмережах медійники відновили, і рашафейки знищили. Проте ще якийсь час фейкові повідомлення поширювалися соцмережами.

У Держспецзв’язку нагадали, що у разі підозри, що вас атакували хакери, потрібно якнайшвидше звернутися до фахівців команди CERT-UA (зробити це можна за телефонами: +38 (044) 281-88-25, +38 (044) 81-88-05, +38 (044) 281-88-01).

Support the project here:

DONATE

Відгуки

Немає відгуків.

Залишити коментар

Оцінити
Відправити

Copyright © 2017-2024 by ZahidFront. Powered by BDS-studio.com

Підпишіться на ЗІФ у Facebook: