Син легендарного брестського десантника про те, чому не воює та білоруську армію 

АНАЛІТИКА 30.01.2024 Коментарі 0

Олександр Сахащик (син Валерія Сахащика, який свого часу очолював десантну частину у Бресті, Білорусь) вважає, що "калиновців" і всіх, хто зі зброєю в руках піде визволяти Білорусь, нічого доброго там не чекає. Сахащик-молодший воліє шукати інші способи  і сценарії звільнення білоруського народу від режиму. 

"Завдання білоруських військових – захищати свою країну. У цьому контексті "калиновців" та всіх інших людей, які роблять достатньо радикальні заяви на цю тему, сприймають як ворога", - цитує Сахащика-молодшого видання "Наша ніва", мовлене ним у You-Tube-проєкті ТОК.

Попри різні (іноді протилежні) оцінки боєздатності Збройних сил Білорусі, максимум, чого можна досягнути силовим способом, – це зайняти один-два прикордонних райцентри, каже гість проєкту.
Водночас Олександр Сахащик запевнив, що дуже поважає роботу хлопців з полку білоруських добровольці імені Кастуся Калиновського зі складу Збройних Сил України, Білоруського добровольчого корпусу та десантно-штурмової роти. 

"Усі добровольці, які зараз воюють в українському силовому блоці, роблять справді величезну роботу. Час покаже її результат. Вважаю, що мінімумом буде те, що Білорусь не виплачуватиме репарації", - висловив міркування Олександр Сахащик.

Що стосується питання, чому син білоруського десантника не воює, Олександр відповів, що не вважає, що обов’язком кожного військового є йти на війну.

"Це особисте рішення кожного. Я дуже поважаю людей, які зробили цей крок, але для мене особисто я не вважаю, що зараз це потрібно. Моя війна ще попереду. Якщо подивитися на нашу історію, то як не кожне покоління, то через покоління, усі чоловіки проходять через якусь війну. Тому я нікуди не кваплюся. Вважаю, що зараз займаю те місце та посаду, які приносять найбільшу користь нашій спільній справі", - запевняє білорус.

Додамо, що його батько – 59-річний Валерій Сахащик колишній командир Брестської десантної частини, підполковник, який після виходу у відставку заснував успішний приватний будівельний бізнес. Це найавторитетніший військовий, який публічно приєднався до руху проти диктатури лукашенка за останні роки.

Support the project here:

DONATE

Відгуки

Немає відгуків.

Залишити коментар

Оцінити
Відправити

Copyright © 2017-2024 by ZahidFront. Powered by BDS-studio.com

Підпишіться на ЗІФ у Facebook: