Сергій Наєв назвав причину, чому російські літаки не атакують Україну з Білорусі

НОВИНИ 23.05.2023 Коментарі 0

Зараз на території Білорусі перебуває 13 військових літаків і 12 гелікоптерів. Хоча до 6 квітня там розташовувалося лише три літаки МіГ-31К, що можуть нести по одній гіперзвуковій ракеті «Кинджал».

Про це командувач Об’Єднаних сил Збройних Сил України, генерал-лейтенант Сергій Наєв розповів в інтерв’ю «Укрінформу».

За його словами, на даний час в Білорусі все ще залишається 13 літаків: Су-34 – 8 одиниць, Су-30СМ – 3 одиниці, Су-24МР – 2 одиниці. Та 12 гелікоптерів Мі-8, Мі-24, Мі-28Н повітряно-космічних сил росії. Вони «продовжують виконувати завдання з ведення розвідки та демонстрації готовності застосування на українському напрямку».

Також Сергій Наєв, який відповідає за Північну оперативну зону, запевнив, що ознак формування наземних ударних угруповань на території Білорусі та росії немає.

«Однак, противник продовжує залучати два угруповання прикриття державного кордону, які розгорнуті у південній частині Білорусі та на територіях Брянської, Курської та Бєлгородської областей росії, загальною чисельністю близько 18 тис. осіб», - сказав генерал-лейтенант.

Він також підкреслив, що російські літаки та безпілотники припинили атакувати територію України з Білорусі через невдале вторгнення армії росії з північного напрямку та невдач російських окупаційних військ на інших ділянках фронту. З огляду на це, керівництво Білорусі обмежило свою співпрацю з росією до постачання озброєння, боєприпасів, а також надання полігонів для підготовки мобілізованих.

Проте, нагадав Сергій Наєв, у грудні 1999 року, росія і Білорусь підписали договір про створення «Союзної держави» задля об’єднання країн.

Support the project here:

DONATE

Відгуки

Немає відгуків.

Залишити коментар

Оцінити
Відправити

Copyright © 2017-2024 by ZahidFront. Powered by BDS-studio.com

Підпишіться на ЗІФ у Facebook: