США незабаром оголосять про виділення Україні додаткових 2,3 млрд доларів

НОВИНИ 02.07.2024 Коментарі 0

Міністр оборони США Ллойд Остін заявив у вівторок, що США незабаром оголосять про виділення Україні додаткових 2,3 млрд доларів на безпекову допомогу, що включатиме протитанкову зброю, перехоплювачі та боєприпаси для Patriot та інших систем ППО.

Про це повідомляє AP.

"Заява Остіна прозвучала під час зустрічі з ним у Пентагоні міністра оборони України Рустема Умерова. Вона знаменує сильну відповідь на прохання Києва допомогти у боротьбі з російськими військами в Донецькій області.

Із цієї загальної суми 150 мільйонів доларів США надійде від президентського органу з вилучення коштів (PDA), а решту надасть Ініціатива сприяння безпеці в Україні (USAI). PDA дозволяє Пентагону забирати зброю зі своїх складів і швидше відправити її в Україну; USAI постачає зброю на основі довготривалих контрактів.

«Не помиляйтеся, Україна не самотня, і Сполучені Штати ніколи не похитнуться у своїй підтримці», - сказав Остін, відкриваючи зустріч з Умеровим. «Разом із приблизно 50 союзниками та партнерами ми продовжуватимемо надавати критичні можливості, необхідні Україні для відсічі російської агресії сьогодні та для стримування російської агресії завтра», - сказано у повідомленні.

Support the project here:

DONATE

Відгуки

Немає відгуків.

Залишити коментар

Оцінити
Відправити

Copyright © 2017-2024 by ZahidFront. Powered by BDS-studio.com

Підпишіться на ЗІФ у Facebook: