Штемпований терорист став палким борцем з терором: як путін спробує використати жертв теракту

АНАЛІТИКА 24.03.2024 Коментарі 0

22 березня 2024 року в концертному залі “Крокус” у підмосковному Красногорську відбувся напад бойовиків (за версією кремля таджиків) на цивільних російських громадян. У результаті понад сотня загиблих та стільки ж поранених. Звинувачення російських офіційних осіб у причетності України до теракту в Красногорську є безпідставними та наклепницькими.

Україна не має жодного відношення до хвилі терору, яка триває в росії в умовах путінської диктатури. Україна бореться проти російської агресії конвенційними засобами, тобто завдає удари виключно по військових цілях та об’єктах, які роблять можливим продовження путіним війни.

Російський рух опору, який збройним шляхом бореться проти кремлівського режиму в Бєлгородській та Курській областях рф, також категорично відкидає звинувачення на свою адресу.

Очевидно, що головним підозрюваним у теракті в Красногорську є кремлівський режим, який не цурається кривавих провокацій для досягнення власних цілей.

22 березня, 2024 р. Концертний зал “Крокус”, напад бойовиків.

Казарми російської гвардії розміщені в 10 хвилинах їзди від місця трагедії, при цьому росгвардійці прибули до концертного залу лише через годину, тоді як для арешту одиноких пікетників, які виступають проти війни Росії, вони з’являються за хвилини.

Утвердження особистої влади  путіна в 1999 році також починалося з підривів будинків у Москві, Буйнакську та Волгодонську. Існують обґрунтовані свідчення причетності до цих терактів російських спецслужб. Тоді, без будь яких проблем, в центри міст завозили вибухівку. Тепер в концертний центр пройшли люди з автоматами і начебто ніхто їх не помітив. Тоді і тепер була  вбита значна кількість мирних людей для того, щоб путін розповів, що він і фсб не винні, а винні терористи.

Кремль і тепер не шкодує власних громадян, сотні тисяч з яких були мобілізовані та загинули на непотрібній війні з Україною. Прикриваючись терактом, путінський режим намагається використати трагедію в Красногорську для спроб дискредитації України в очах світового співтовариства та нагнітання антиукраїнської істерії всередині рф.

Переслідується також мета виведення рф з орбіти міжнародної ізоляції під гаслами “спільної боротьби з тероризмом", хоча саме кремль є центром тероризму проти сусідніх країн та світової демократії. Озвучені путіним звинувачення є спланованою провокацією кремля з метою подальшого нагнітання антиукраїнської істерії в російському суспільстві, створення умов для посилення мобілізації російських громадян для участі в злочинній агресії проти України та дискредитації Києва в очах міжнародної спільноти.

Президент України В. Зеленський заявив, що «те, що сталося в Москві, очевидно: путін та інші покидьки просто намагаються звалити все на когось іншого. У них завжди однакові методи. Це вже було. І підірвані будинки були, і розстріли, і вибухи. І завжди вони звинувачують інших. Вони прийшли в Україну, спалюють українські міста і намагаються в цьому звинуватити Київ. Вони катують, ґвалтують мирних людей і їх же звинувачують. путін, замість того щоб займатись своїми громадянами, добу мовчав та думав, як усе це притягнути до України. Все абсолютно передбачувано. Тих сотень тисяч росіян, які зараз вбивають на українській землі, точно вистачило б, щоб зупинити будь-яких терористів. І якщо росіяни готові мовчки вмирати в «Крокусах» та не ставити жодних питань своїм спецслужбам, то путін ще не одну таку ситуацію спробує повернути на користь своїй особистій владі».

Рада національної безпеки (РНБ) США однозначно відкинула спроби Кремля прив'язати Україну до теракту в "Крокус Сіті Холл" в Підмосков'ї. "ІДІЛ несе виключну відповідальність за цю атаку. Україна ніяк не причетна", - наголосила речниця  РНБ Е.Вотсон.

Вона також ще раз підтвердила, що Вашингтон попереджав рф про загрозу теракту з боку ІДІЛ. Представники США повідомили, що співробітники розвідки місяцями збирали інформацію, яка свідчить про те, що ІДІЛ може здійснити атаку з масовими жертвами в росії.

При цьому представники британських силових відомств попередили кремлівського диктатора про наслідки у разі використання теми теракту під Москвою для посилення збройної агресії проти України. Британські спецслужби виступили із жорстким попередженням: «Відчайдушне бажання перекласти все це на Україну не є дивним, оскільки путін намагається ще більше обдурити російський народ, вдаючи, що всередині росії немає незгоди. Він не повинен використовувати цей сфальсифікований зв’язок як будь-який привід для посилення своєї незаконної війни в Україні».

Голова ж Комітету закордонних справ британського парламенту А.Кернс зазначила, що підконтрольні кремлю ЗМІ вже поширюють фейкові відео з нібито українськими посадовцями. У спробі звинуватити Україну та надати путіну певний захист за військові злочини, які він скоює в Україні або ще гірше, створити привід для подальших звірств. Немає жодних ознак будь-якого зв’язку з Україною, ані будь-яких достовірних підстав припускати їхню причетність, — зазначила Кернс.

ІДІЛ заявив, що він стоїть за терактом. Але мабуть вперше ми всі є свідками, щоб терористи вступали у відкриту медійну війну з державною інформаційною машиною росії у спробах переконати, що цей акт скоєно саме ними. І точно вперше, держава, на території якої був скоєний терористичний акт, так уперто відмахується від заяв тих, хто замовив теракт.

Найкращий спосіб вшанувати жертв теракту в Красногорську не дати Путіну у світовому інформаційному просторі спекулювати на трагедії з метою посилення диктатури та розкручування маховика війни. Міжнародна спільнота має рішуче відкинути брехливі російські звинувачення у нібито причетності України до стрілянини в Красногорську та посилити підтримку Києва у протистоянні злочинній російській агресії.

   Олександр ЛЕВЧЕНКО, посол України в Хорватії 2010 -2017 рр.

Головна світлина – Reuters

Support the project here:

DONATE

Відгуки

Немає відгуків.

Залишити коментар

Оцінити
Відправити

Copyright © 2017-2024 by ZahidFront. Powered by BDS-studio.com

Підпишіться на ЗІФ у Facebook: