Щойно Китай почав шукати порозуміння зі США, як РФ дико порозумілася з Північною Кореєю

ОКРЕМА ДУМКА 12.08.2023 Коментарі 0

Помилкою було думати, що фанерний маршал – міністр оборони Мордору Сєргєй Шойгу літав до столиці КНДР винятково по снаряди: схоже, московити та «червоні» корейці домовилися спільно дратувати світ своєю неадекватністю. Поясню, про що йдеться…

Московити, аж із кирзових чобіт вискакують, так намагаються збільшити кількість конфліктних зон на планеті. Ось зараз від їхньої «уваги» колотить Нігер, перед тим – Судан. Тепер ще одним генератором конфліктів стане і Північна Корея. 

Не встигнув Шойгу забратися геть із Пхеньяну, як голова держради КНДР Кім Чен Ин дав «важливі вказівки» щодо «нарощування потенціалу для серійного виробництва нових боєприпасів».

Через день-другий він озвучив і мету такого «нарощування», наказавши генералам ретельно готуватися до війни, модернізувати військові арсенали та розпочати навчання. 

Ну і щоби геть зовсім переконати світ у власних намірах, червоний диктатор перетасував генералітет. Найгучнішою стала ротація начальника генштабу: Пак Су Іля замінено на Рі Йонг Гіля. І справа не у грі слів: Рі вже двічі очолював генштаб і доклався до успіху ядерної програми.

Варто згадати, що протягом літа Пхеньян посилював свою войовничу риторику, погрожуючи збивати чужинські літаки-розвідники та відповісти на візит американської ударної субмарини до Південної Кореї… вперше за 40 років. У липні КНДР випробувала міжконтинентальну балістичну ракету Хвасонг-18, потенційно здатну вразити материкову частину США.

Китай зовсім не в захваті від військових забав Кіма, які часто дисонують з геополітикою Сі. Династія Кімів сидить на підсосі в КНР, але вдячність – не їхня чеснота. І якщо випадає нагода гризнути руку-годівницю, вони це роблять… 

Пхеньян влаштовував ракетні пуски та ядерні випробування у дуже незручні для Пекіну моменти, чим зазвичай викликав роздратування Піднебесної. Але – сильно тішив Москву.

До речі, Кім почав вдавати із себе комуністичного Рембо саме після зустрічі представника Китаю у справах Євразії Лі Хуея із радником з нацбезпеки президента США Джейком Салліваном у Джедді щодо української Формули миру

Дружба КНДР та РФ тримається не лише на обопільному комплексі молодшого брата, а й на спільному розвиткові військових програм. Наприклад, північнокорейські хакери щонайменше пів року паслися в мережах підмосковного «НПО Машиностроения». Це підприємство, серед іншого, є розробником протикорабельних ракет сімейств «Базальт-Вулкан» та «Граніт-Онікс-Брамос-Циркон», а також протикорабельних комплексів наземного базування «Бастіон/Редут». Інфо про роботу хакерів розкопали західні журналісти, і саме проникнення навряд чи відбулося без санкції російських спецслужб: за фактом скандалу кремль ніякого шуму не здійняв.

 Посилення напруги на Корейському півострові цілком вкладається в російську геостратегічну парадигму творення криз у больових точках планети. Ця парадигма ґрунтується на тому ж принципі, що й DDOS-атаки: закидати глобальну безпекову систему такою кількістю викликів, на яку вона вже не встигатиме реагувати – і таки поступиться Україною.

У попередніх раундах були війна в Сирії, криза біженців у Європі, втручання у вибори в низці провідних демократій, енергетичний шантаж, потім шантаж – харчовий і радіаційний. Тепер розвивається криза в декількох країнах Африки, яка може вилитись у велику африканську війну. 

У перспективі витівка Пхеньяну може спонукати Південну Корею до відмови від контрактів на постачання зброї Польщі та тим самим відтягне посилення східноєвропейського флангу НАТО. США будуть змушені зміцнити свою військову присутність на півдні Корейського півострова та Японії – у рамках союзницьких зобов’язань. Що, своєю чергою, обмежить можливості постачань озброєнь Україні. Загалом, виглядає як план.

Орест Сохар, ТГ-канал «Орестотія»

Support the project here:

DONATE

Відгуки

Немає відгуків.

Залишити коментар

Оцінити
Відправити

Copyright © 2017-2024 by ZahidFront. Powered by BDS-studio.com

Підпишіться на ЗІФ у Facebook: