Щоби вивести депутатку Безуглу з оборонного комітету, потрібні два рішення Верховної Ради

НОВИНИ 08.01.2024 Коментарі 0

Свій висновок на проєкт постанови про відкликання «слуги народу» Мар’яни Безуглої з посади заступниці голови оборонного комітету опублікував на сайті ВРУ парламентський комітет з питань регламенту, депутатської етики та організації роботи парламенту.

Отже, це питання комітет рекомендує розглянути у сесійній залі та прийняти рішення більшістю голосів народних депутатів від її конституційного складу. До порядку денного це питання можна включити позачергово і без голосування.

Як зазначається у висновку регламентного комітету, відповідно до законодавства про комітети ВРУ Безугла навіть після відкликання з посади заступниці голови оборонного комітету лишиться у його складі, якщо ВРУ не прийме окреме рішення про її виключення.

Про ініціативу безпекового комітету щодо Безуглої стало відомо за два дні до цього. Сама депутатка пожалілася, що члени комітету голосували за таке рішення за її відсутності. Також вона заявила, що «не здасться ніколи». Ініціаторами відкликання Безуглої стали її колеги по комітету.

Нагадаємо, що раніше Мар’яна Безугла відзначилася кількома гучними заявами, які мали значний суспільний резонанс. Зокрема, вона звинуватила головнокомандувача ЗСУ Валерія Залужного в тому, що він не зміг надати «план задуму ведення війни на 2024 рік», через що вона закликала його піти у відставку. А нещодавно народна депутатка звинуватила ЗСУ у забюрократизованості, через що начебто з передової не евакуюють тіла загиблих воїнів.

У навколомедійних колах відзначають, що перу Безуглої належить достатньо яскравих заяв, однак, попри її нульову політичну вагу, вона нічого не пише випадково.

У грудні після чергових голосних заяв заступниці голови парламентського комітету з питань нацбезпеки, оборони та розвідки полковник ЗСУ Анатолій Штефан у своєму Telegram-каналі заявив, що нардепка працює на російську пропаганду. Він показав скріншоти з пабліків росіян, на яких окупанти обговорювали результати опитування від представниці «Слуги народу».

Уже колишній представник президента КСУ нардеп Федір Веніславський заявляв, що вважає неприпустимою діяльність і поведінку Безуглої. На його думку, перебування депутатки в оборонному комітеті може становити загрозу національній безпеці. Ще у березні минулого року він вимагав вивести народну депутатку з комітету через скандал із законопроєктом про можливість призначення міністром оборони військового.

Support the project here:

DONATE

Відгуки

Немає відгуків.

Залишити коментар

Оцінити
Відправити

Copyright © 2017-2024 by ZahidFront. Powered by BDS-studio.com

Підпишіться на ЗІФ у Facebook: