СБУ затримала «крота» фсб – прикордонник шпигував на українсько-білоруському кордоні

НОВИНИ 24.06.2024 Коментарі 0

Контррозвідка Служби безпеки України за сприяння керівництва Держприкордонслужби викрила прикордонника-агента фсб. Він збирав інформацію про Сили оборони на північних рубежах у Волинській області.

Затримали завербованого російською спецслужбою контрактника, який керував відділенням прикордонного загону. Дистанційне вербування здійнив співробітником фсб Олексій Добрицький, який перебуває у тимчасово окупованому Луганську. Контрактник потрапив у поле зору рф, коли проходив службу на сході України. Згодом його перевели до одного із підрозділів прикордонного загону у Волинській області

"За вказівкою окупантів «кріт» встановлював локації укріпрайонів та орієнтовну чисельність українських військ, які обороняють прикордоння з білоруссю.

Також він намагався передати координати складів із озброєнням та боєприпасами ЗСУ на території регіону.

У разі виконання ворожих завдань окупанти обіцяли "евакуювати" свого агента на територію росії та влаштувати до окупаційних угруповань рф", - йдеться у повідомленні пресслужби СБУ.

СБУ завчасно перехопила відповідну інформацію і документувала злочинні дії фігуранта, після чого контррозвідники СБУ із залученням спецпризначенців ЦСО «А» затримали російського агента поблизу місця служби.

Опісля СБУ вжила заходів для убезпечення локацій українських військ.

Для комунікації агент та його російський куратор використовували анонімний чат у месенджері.

Під час обшуку в помешканні та на робочому місці затриманого вилучено мобільний телефон і комп’ютер, які він використовував у злочинній діяльності.

Зловмисник перебуває під вартою. Йому загрожує довічне ув’язнення.

Спецоперацію проводили співробітники СБУ у Волинській області спільно з підрозділом власної безпеки Держприкордонслужби за процесуального керівництва Спеціалізованої прокуратури у сфері оборони Західного регіону.

Support the project here:

DONATE

Відгуки

Немає відгуків.

Залишити коментар

Оцінити
Відправити

Copyright © 2017-2024 by ZahidFront. Powered by BDS-studio.com

Підпишіться на ЗІФ у Facebook: