Новий санкційний пакет від ЄС для росії: газу – «так», фінансам – «ні»

НОВИНИ 24.06.2024 Коментарі 0

У понеділок, 24 червня, стало відомо про офіційне ухвалення Європейським Союзом 14-го пакету санкцій проти росії. Попри те, що у ЄС не відмовилися поки що від закупівлі російського газу, та заборонили його реекспорт у треті країни. У пакеті є також низка цікавих заборон.

Під санкції у новому пакеті потрапило 116 фізичних і юридичних осіб. У ЄС запровадили додаткові інструменти, спрямовані на обхід санкцій, прийнятих раніше. Також заборонено використання російського аналогу міжнародної платіжної системи SWIFT (на росії – це СПФС).

Санкції торкнуться і декількох десятків компаній, що співпрацюють з російським ВПК.

Та чи не найголовнішим, на думку військово-політичного оглядача Ігаля Левіна, є пункт про заборону фінансування з росії та її проксі фінансувати європейські політичні партії, фонди, інститути, медіа та недержавні організації.

«Російські гроші проникли не просто в кишені окремих європейських політиків, а й утримують цілі політичні партії. Про це в останні роки вийшла величезна кількість розслідувань (мережа Voice of Europe та Медведчук; «Альтернатива для Німеччини» та Сергієнко; Орбан, Ле Пен, і т. д. Власне, я про це цілий ролик робив, і не один. І ось, нарешті, рішення ухвалено. P.S. Санкції НЕ передбачають заборони на роботу російських медіа в ЄС. Недопрацювали», - зазначив експерт.

Також, за даним Reuters, країни ЄС зараз обговорюють новий пакет заходів, що дозволить узгодити санкції проти Білорусі, запроваджені до 2022 року, з обмеженнями щодо росії, пише DW.

Support the project here:

DONATE

Відгуки

Немає відгуків.

Залишити коментар

Оцінити
Відправити

Copyright © 2017-2024 by ZahidFront. Powered by BDS-studio.com

Підпишіться на ЗІФ у Facebook: