СБУ затримала двох зрадників з Києва

НОВИНИ 09.09.2022 Коментарі 0

Агентів російської федерації затримала Служба безпеки України, які працювали над запуском прокремлівського медіа-центру «Таврія» на півдні України.

«Кіберфахівці Служби безпеки нейтралізували російську агентуру, яка займалась підготовкою до запуску мобільного центру інформаційних диверсій на півдні України. Основним його завданням було масове поширення на території регіону кремлівської пропаганди через спеціально створені Телеграм-канали, додатки онлайн-телебачення і радіомовлення», - йдеться у повідомленні СБУ на сторінці у FB.

За даними слідства, до організації інформаційно-підривної діяльності причетні двоє мешканців Києва. Вони потрапили у поле зору спецслужб рф після публічної підтримки російської агресії проти України.

Один із них на початку повномасштабного вторгнення передавав своєму російському «куратору» інформацію про дислокацію Сил оборони України у Києві.

Так званий медіа-центру «Таврія» мав охопити аудиторію Одеської, Миколаївської, Херсонської, Запорізької, Дніпропетровської областей і тимчасово окупованого Криму. Через нього планували поширювати контент для виправдовування агресії рф і поширення дезінформації про ситуацію на фронті. У подальшому ворог планував розширити деструктивний контент і на Кіровоградщину.

Головний «офіс» і технологічне обладнання медіа-центру планували розташувати на території тимчасово окупованих Криму або Херсону.

Під час обшуків за місцями проживання обох зловмисників правоохоронці виявили комп’ютерну техніку та мобільні телефони з доказами злочинних дій.

Наразі одному з них повідомлено про підозру за ч. 6 ст. 111-1 (колабораційна діяльність) і ч. 2 ст. 111 (державна зрада, вчинена в умовах воєнного стану) Кримінального кодексу України. Обвинувальний акт скеровано до суду.

Іншому агенту повідомлено про підозру у колабораційній діяльності. Питання про обрання йому міри запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою у процесі вирішення.

Support the project here:

DONATE

Відгуки

Немає відгуків.

Залишити коментар

Оцінити
Відправити

Copyright © 2017-2024 by ZahidFront. Powered by BDS-studio.com

Підпишіться на ЗІФ у Facebook: