СБУ затримала двох інтернет-агітаторів російської розвідки

НОВИНИ 28.09.2023 Коментарі 0

Служба безпеки України затримала іще двох агітаторів російських спецслужб за результатами контрдиверсійних операцій на півдні України. Вони масово поширювали в інтернеті заклики на підтримку російської агресії і «приєднання» українських територій до складу росії.

У Миколаєві в поле зору правоохоронців потрапила працівницю місцевого ліцею. Жінка (на фото вгорі) працювала на підрозділ інформаційно-психологічних операцій головного управління генштабу рашистських військ - відомого як гру.

Вона створила й адмініструвала антиукраїнську групу в забороненій соцмережі «Вконтакте».

На ворожому інтернет-ресурсі поплічниця агресора публікувала «дописи», в яких агітувала «приєднати» Миколаївщину до складу рф.

Також «пропонувала» українцям не чинити спротив загарбникам і «погодитися» на захоплення південних регіонів нашої держави.

У Запорізькій області в руки СБУ потрапив представник місцевої громадської організації. Він на початку повномасштабного рф працював на колаборанта Стремоусова.

Псевдоактивіст передавав фейкову інформацію про нібито «зростання протестних настроїв» серед мешканців регіону після повітряних атак російських загарбників.

Через таку «співпрацю» інформатор потрапив у поле зору російських спецслужб, які залучили його до публічного поширення кремлівських наративів.

Для цього він створив власний Телеграм-канал та сторінку у Фейсбуці, де виправдовував збройну агресію рф і тимчасову окупацію частини Запорізької області.

Слідчі СБУ повідомили обидвом ворожим агітаторам про підозру за ст. 436-2 Кримінального кодексу України.

Окрім того, злочинну діяльність фігурантки з Миколаєва додатково кваліфіковано за частинами 1 та 2 ст. 110 Кримінального кодексу України. Затримана перебуває під вартою.

Зловмисникам загрожують різні терміни ув’язнення, зокрема до 10 років тюрми з конфіскацією майна.

Support the project here:

DONATE

Відгуки

Немає відгуків.

Залишити коментар

Оцінити
Відправити

Copyright © 2017-2024 by ZahidFront. Powered by BDS-studio.com

Підпишіться на ЗІФ у Facebook: