СБУ викрила мешканку Львова на розповсюдженні фейків про коронавірус

НОВИНИ 27.03.2020 Коментарі 0

"Служба безпеки України викрила у Львові місцеву мешканку, яка розміщувала в інтернеті фейкову інформацію про розповсюдження COVID-19 у нашій країні", - повідомляє СБУ на офіційній сторінці відомства.

Фахівці з кібербезпеки спецслужби встановили, що львів’янка, яка є учасницею понад 1000 спільнот у заборонених соцмережах, зі свого акаунта свідомо поширювала неправдиву інформацію про COVID-19.

Жінка намагалася нагнітати панічні настрої серед населення та дестабілізувати ситуацію в регіоні. Під час обшуку за місцем проживання зловмисниці правоохоронці виявили комп’ютер, з якого поширювались фейки. На ньому також містились дописи із закликами до повалення конституційного ладу в нашій державі та пропагування ідеї створення так званої «Новоросії».

Під час досудового слідства перевіряється інформація щодо можливої координації дій інтернет-пропагандистки спецслужбами РФ і терористичних організацій «Л/ДНР».

У межах кримінального провадження за ч. 2 ст. 109 (дії, спрямовані на насильницьку зміну чи повалення конституційного ладу або на захоплення державної влади) та ч. 2 ст. 110 (посягання на територіальну цілісність і недоторканність України) Кримінального кодексу України тривають слідчі дії. Операція з викриття зловмисниці проводилась оперативниками та слідчими Управління СБУ у Львівській області під процесуальним керівництвом прокуратури Львівської області.

Support the project here:

DONATE

Відгуки

Немає відгуків.

Залишити коментар

Оцінити
Відправити

Copyright © 2017-2024 by ZahidFront. Powered by BDS-studio.com

Підпишіться на ЗІФ у Facebook: