СБУ викрила 11 інтернет-агітаторів за поширення кремлівської пропаганди

НОВИНИ 24.06.2023 Коментарі 0

Служба безпеки України нейтралізувала інформаційно-підривну діяльність ще 11-ох проросійських інтернет-агітаторів у декількох областях України.

У Києві контррозвідники СБУ викрили мешканця столиці, який закликав до «союзу з росією». Для масового поширення такої «ідеї» він створив та особисто адміністрував декілька груп у Фейсбук, Телеграм і Вайбер.

У Миколаєві повідомлено про підозру клірику місцевого храму УПЦ (мп). За даними слідства, він публічно закликав вірян релігійної громади підтримати російських окупантів у війні проти України.

На Дніпропетровщині заблоковано підривну діяльність іще двох ворожих агітаторів. Одним із них виявився співробітник одного з об’єктів критичної інфраструктури Дніпра, іншим – працівник авіапідприємства із Кривого Рогу.

Зловмисники у різних соцмережах вихваляли вище військово-політичне керівництво рф і дискредитували українських захисників.

У Кіровоградській області знешкоджено мережу інтернет-пропагандистів рф, до якої входило п’ятеро мешканців регіону. Для поширення деструктивного контенту створили власну платформу в «Одноклассниках». Там зловмисники називали російську збройну агресію проти України «боротьбою з фашизмом» і агітували місцевих жителів вступати до лав окупаційних угруповань країни-агресора.

У Вінниці викрито двох місцевих жителів, які у забороненій соцмережі «Одноклассники» героїзували «подвиги» терористів та пропонували встановлювати пам’ятники кадирову.

За всіма викритими фактами тривають слідчі дії для встановлення всіх обставин злочинів та притягнення винних до відповідальності, повідомила у своєму ТГ-каналі пресслужба СБУ.

Support the project here:

DONATE

Відгуки

Немає відгуків.

Залишити коментар

Оцінити
Відправити

Copyright © 2017-2024 by ZahidFront. Powered by BDS-studio.com

Підпишіться на ЗІФ у Facebook: