Чи має збройний заколот Пригожина шанс перемогти?

НОВИНИ 24.06.2023 Коментарі 0

Чим зумовлений військовий заколот Пригожина і чи має він шанс перемогти?

Про це у ФБ розмірковує Мирослав Дністрянський, науковець у газулі політичної географії та геополітики, професор кафедри географії України Львівського університету ім. І. Франка.

Мирослав Дністрянський: "Власник ПВК «вагнер» пригожин кинув виклик кремлівському режиму. Чим був зумовлений цей різкий крок? Очевидно пригожин довідався, що проти нього готуються репресії і спрацював на випередження. Чи має цей заколот шанс перемогти? Дуже мало, бо ресурс «вагнера» порівняно невеликий, а кремлівський режим зберігає контроль над всіма силовими структурами та регіонами. Якщо вагнерівців підтримують якісь впливові олігархи чи представники політичного істеблішменту, то трохи більші. Але ці політичні й економічні середовища чомусь не поспішають проявити себе.

В очікуванні подальшого розвитку подій мусимо розуміти, що і кремлівський режим, і «вагнерівці» - це люті вороги України. В наших інтересах лише їхнє послаблення, розбрат і робота на самознищення".

Нагадаємо учора, 22 червня, командир ПВК "Вагнер" Євгеній Пригожин звинуватив армію росії, що вона завдала ракетний удар по тилових таборах найманців. Він заявив, що має намір затримати міністра оборони рф Шойгу, а також - пройтись маршем справедливості росією із 25-тисячним підрозділом. На цей час вагнерівці взяли під контроль Ростов-на-Дону. 

Support the project here:

DONATE

Відгуки

Немає відгуків.

Залишити коментар

Оцінити
Відправити

Copyright © 2017-2024 by ZahidFront. Powered by BDS-studio.com

Підпишіться на ЗІФ у Facebook: