СБУ схопила у колонії зрадника – за підготовку ракетних атак на Львів сидітиме пожиттєво

НОВИНИ 13.09.2023 Коментарі 0

Служба безпеки України викрила в’язня-агента фсб. Уродженець Львівщини шукав коригувальників «на волі» для російських ударів по Львову й області.

«Кіберфахівці Служби безпеки викрили агента фсб, який, відбуваючи покарання у виправній колонії Львівщини, сприяв у підготовці повітряної атаки рф на військову та критичну інфраструктуру області. Серед основних цілей рашистів були пункти транзитного базування важкого озброєння ЗСУ та місцеві теплоелектростанції», - йдеться у повідомленні пресслужби СБУ .

Для збору інформації, наведення російських ракет та дронів на українські об’єкти в’язень намагався створити мережу інформаторів. Для цього хотів залучити своїх близьких родичів та знайомих, які перебували на волі.

Отриману від них розвідувальну інформацію мав передавати своєму «куратору» з фсб. Остання обіцяла заплатити від 1 до 5 тисяч доларів США – залежно від важливості українського об’єкта.

Зрадником виявився 48-річний місцевий житель, який із 2019 року відбуває покарання за вчинення тяжкого злочину.

У російській фсб на нього звернули увагу завдяки коментарям про підтримку збройної агресії рф проти України. Ними він ділився в забороненій і заблокованій в Україні російській соцмережі «Однокласники».

Російська спецслужба дистанційно завербувала ув’язненого під виглядом його знайомства з громадянкою росії.

Слідчі Служби безпеки повідомили йому про підозру за:

▪️  ч. 1 ст. 110 (посягання на територіальну цілісність і недоторканність України);

▪️  ч. 2 ст. 111 (державна зрада, вчинена в умовах воєнного стану);

▪️  ч. 1 ст. 161 (порушення рівноправності громадян залежно від їх расової, національної, регіональної належності, релігійних переконань, інвалідності та за іншими ознаками);

▪️  ст. 436 (пропаганда війни);

▪️  ч. 2 та ч. 3 ст. 436-2 (виправдовування, визнання правомірною, заперечення збройної агресії рф проти України, глорифікація її учасників).

За такі наміри зек може отримати довічне позбавлення волі.

Support the project here:

DONATE

Відгуки

Немає відгуків.

Залишити коментар

Оцінити
Відправити

Copyright © 2017-2024 by ZahidFront. Powered by BDS-studio.com

Підпишіться на ЗІФ у Facebook: