Румуни знову знайшли шматки «шахедів» і почали будувати укриття

НОВИНИ 13.09.2023 Коментарі 0

Уже втретє румунські військові після масованого обстрілу української портової інфраструктури знаходять уламки росіянських дронів на своїй території. Однак Бухарест наразі обмежився протестом, який МЗС висловило московитським дипломатам.

За повідомленнями румунських ЗМІ, уламки чергової «герані» (він же «шахед») виявили розкиданими на площі в кілька десятків метрів. На місце події полетів гелікоптер військово-повітряних сил Румунії, на борту якого перебували експерти, які збирають докази.

Попередньої ночі рашисти здійснили чергову масштабну атаку дронами портової інфраструктури України, у тому числі й розташованої вздовж українсько-румунського кордону. У вересні це вже третій випадок, коли шматки ірансько-росіянських БПЛА падають на територію Румунії. Однак місцева влада заспокоює – мовляв, це ж не були навмисні атаки їхньої країни. Подібної думки дотримувалось і керівництво НАТО, членом якого є Румунія. Єдиною реакцією стало рішення США збільшити кількість F-16 у регіоні для посиленого патрулювання. Оце й усе.

У своєму ТГ-каналі український журналіст Андрій Цаплієнко також оприлюднив інформацію про те, що мешканців Румунії тепер попереджують під час нальотів і закликають ховатися в укриттях. Так, населення сіл Тульчинського повіту отримали повідомлення RO-Alert. Їх попередили, що існує ймовірність падіння об'єктів з повітряного простору.

Окрім попереджень, румунська влада вирішила підтримати місцеве населення та розпочала… будівництво укриття (на фото) для мешканців сіл, що межують з Україною. А Міноборони Румунії попередило про ризики падіння безпілотників, які «прямують у бік українських портів».

Разом із тим, прем’єр країни Марчел Чолаку закликав «не турбуватись через уламки дронів на території країни», адже на них «ніхто не нападає».

На думку ексміністра закордонних справ України Володимира Огризка, західні країни до останнього робитимуть усе, щоби не було причин активовувати зобов’язання у межах НАТО.

«Згадайте, як літали російські ракети до Польщі, як вони вбивали там польських громадян, але в Польщі «нічого не бачили». Як зараз, неодноразово пролітали ракети над Румунією, але в Румунії нічого не бачили. Бо якщо це є напад на Румунію, то це напад на весь альянс. От якраз цього хочуть уникнути в Брюсселі, Вашингтоні, Берліні якнайдовше. Тому що вони бояться переходу в іншу фазу, коли росію треба карати за те, що вона робить. От поки що, на превеликий жаль, цього покарання для росії немає», – сказав Огризко у коментарі «Радіо Свобода». Він вважає, що це показує слабкість альянсу.

Також існує думка, яку раніше висловлював директор Інституту світової політики Євген Магда, що позиція Бухаресту зумовлена позицією США. Адже Румунія є одним із провідних союзників США у Європі та поводить себе так, як їй радять у Вашингтоні. «Це свідчить про те, що Північноатлантичний альянс не хоче здійснювати заходи, наприклад, з підвищення боєготовності, публічні заходи, які б були використані росією як якийсь привід загострення своїх відносин з НАТО. От і все», - переконаний Магда.

Схоже, що і Румунія, і НАТО триматимуть «позицію страуса» доки це буде можливо. Тож нальоти рашистських дронів на Одещину та портову інфраструктуру, скоріш за все, триватимуть. Як і випадкові падіння дронів на румунській території. Адже рашисти розуміють лише силу.

Support the project here:

DONATE

Відгуки

Немає відгуків.

Залишити коментар

Оцінити
Відправити

Copyright © 2017-2024 by ZahidFront. Powered by BDS-studio.com

Підпишіться на ЗІФ у Facebook: