СБУ почистила декілька областей України від прихильників «русского міра»

НОВИНИ 14.03.2023 Коментарі 0

Служба безпеки України нейтралізувала розгалужену мережу російських агітаторів. Останні виправдовували збройну агресію рф, закликали до захоплення державної влади в Україні та розпалювали міжконфесійну ненависть.

У декількох областях України вісьмом фігурантам повідомили про підозру у злочинах. Пресслужба СБУ у своєму ТГ-каналі коротко виклала інформацію про зловмисників.

Київ: заблоковано інформаційно-підривну діяльність мешканця столиці, що під вигаданим ім’ям у соцмережах поширював матеріали російських та білоруських пропагандистів.

Закарпатська область: викрито місцевого блогера, який розповсюджував у соцмережах фейки та маніпуляції російської пропаганди щодо «церковної теми» в Україні. Лиходій «розганяв» ворожі наративи, в яких ображав почуття віруючих, удавався до зневажливих висловлювань на їхню адресу. Для підготовки своїх «публікацій» використовував матеріали із прокремлівських інтернет-ресурсів.

Черкаси: встановлено двох поплічниць агресора. Одна з них – колишня посадовиця прокуратури, інша – працівниця філії одного із державних банків. Під час листування у месенджерах вони виправдовували воєнні злочини російських окупантів і поширювали дезінформацію про підрозділи ЗСУ.

Вінницька область: заблоковано підривну діяльність чотирьох інтернет-агітаторів, серед яких – колишні вчитель школи та медпрацівник. У забороненій в Україні російській соцмережі «Однокласники» вони закликали до насильницького захоплення державної влади і зміни меж кордонів України. Під час обшуків за місцями перебування фігурантів виявили мобільні телефони та комп’ютери, що використовували для розповсюдження деструктивного контенту.

Харківська область: затримано колаборанта, який під час рашистської окупації Куп’янська організував трансляцію російських телеканалів. Місцевий житель добровільно пішов на співпрацю з російськими загарбниками і став «виконувачем обов’язків провідного спеціаліста відділу телерадіомовлення управління зв’язку та масових комунікацій» окупаційної адміністрації рф.

Організував мовлення центральних російських телеканалів пропаганди на частотах українського ефірного цифрового телебачення з використанням телекомунікаційного обладнання Куп’янської телевежі. За колабораційну діяльність йому загрожує до 12-ти років тюрми з конфіскацією майна.

За цими фактами тривають розслідування у межах кримінальних проваджень, розпочатих за декількома статтями Кримінального кодексу України.

КОМЕНТАР

Євген Магда, політолог (ТГ-канал «Переможний Магдіяж»):

- На тлі численних скандалів всередині українського суспільства впевненість у завтрашньому дні нам послідовно дарують наші захисники. ЗСУ, Нацгвардія, ДПСУ відбивають атаки ворога на фронті, СБУ активно працює у тилу, останнім часом помітно активізувавшись у питанні нейтралізації зрадників та шпигунів. 

Маємо враховувати, що нашим оборонцям протидіє набагато більш численний і ресурсно більш потужний супротивник, який протягом багатьох років мав можливість створювати в Україні зручні позиції.

Тому корисним буде усвідомити вагому річ: активна фаза бойових дій в Україні розпочалася у 2014 році, а російські спецслужби шукали для себе агентуру ще з 90-их років ХХ століття. Тому зараз, в умовах інтенсивних бойових дій, не варто дивуватися, що російські куратори активізують «сплячих агентів», а СБУ повідомляє про нейтралізацію та затримання нових і нових зрадників.

Support the project here:

DONATE

Відгуки

Немає відгуків.

Залишити коментар

Оцінити
Відправити

Copyright © 2017-2024 by ZahidFront. Powered by BDS-studio.com

Підпишіться на ЗІФ у Facebook: