СБУ ліквідувала бойовиків фсб, які готували на Київщині диверсії з використанням дронів

НОВИНИ 25.10.2023 Коментарі 0

Контррозвідка Служби безпеки України нейтралізувала у Києві «розконсервовану» агентурно-бойову групу фсб російської федерації. Група складалася із трьох осіб, які готували вибухи на українських військових об’єктах.

Пріоритетними «цілями» бойовиків були підрозділи Генерального штабу ЗСУ та міністерства оборони України, а також їхні запасні командні пункти.

«Для вчинення диверсій фігуранти планували застосувати до 10 дронів, які вони спеціально обладнали саморобними вибуховими пристроями», - повідомляє пресслужба СБУ.

Усіх учасників російської групи затримали ще до реалізації їхніх планів – перед тим, як вони розпочали активну фазу підготовки диверсій.

Ворожу групу сформували ще 2018 року кадровий працівник 9-го управління департаменту оперативної інформації 5-ої служби фсб. Трьох осіб – мешканці Києва та Чернігова, після вербування перевели у режим «очікування» до початку повномасштабного вторгнення рф в Україну.

Кожен з учасників російської агентурно-бойової групи мав свою спеціалізацію у проведенні розвідувально-підривної діяльності на користь росії. Один виготовляв саморобні вибухові пристрої, інший відповідав за переобладнання «цивільних» безпілотних літальних апаратів на ударні дрони.

Виготовляли вибухівку та переобладнували безпілотники вони у своїх помешканнях. Ще одна учасниця ворожої групи керувала дронами. Для отримання відповідних навичок у березні цього року на Київщині жінка пройшла курси з підготовки операторів БПЛА.

Затримані розпочали збір інформації про місця базування підрозділів Сил оборони на території Київщини з весни 2023 року. 

Їм повідомили про підозру за двома статтями Кримінального кодексу Україн і взяли під варту. Максимальний термін, що їм загрожує, - 15 років ув'язнення. 

Support the project here:

DONATE

Відгуки

Немає відгуків.

Залишити коментар

Оцінити
Відправити

Copyright © 2017-2024 by ZahidFront. Powered by BDS-studio.com

Підпишіться на ЗІФ у Facebook: