Не повідомляти про злочини «ветеранів спецоперації». Нові вимоги кремля

НОВИНИ 25.10.2023 Коментарі 0

Рашапропагандисти отримали свіжі вказівки з адміністрації ліліпутіна. Цього разу їх попросили не розповідати про злочини, які вчиняють ті, хто повернувся з війни – «щоби росіянці не боялися».

Звісно, що насамперед йдеться про найманців і колишніх в’язнів, які отримали помилування перед відправкою на фронт. Про це повідомляє «Медуза», посилаючись на працівників провладних видань, які просили їх не називати.

Як стверджують співрозмовники видання, раніше таких рекомендацій не було. Тож деякі (у тому числі й провладні) ЗМІ із задоволенням публікували подібні новини.

«Кримінал завжди дає хороший трафік, а згадка про «спецоперацію» у заголовку підігріває аудиторію, робить новину більш клікабельною», - пояснило одне із джерел.

Трохи більше тижня тому «лента.ру» повідомляла про те, що «колишній вагнерівець повернувся з  «сво» та зарізав бабусю-інваліда через гроші». Аналогічні публікації також регулярно з'являлися у провладних телеграм-каналах та регіональних ЗМІ, підконтрольних місцевим адміністраціям.

Джерела, близькі до кремля, пояснюють, що ці обмеження на новини «назріли, щоб росіяни не вважали бійців потенційними злочинцями, не боялися їхнього повернення». І наголошують, що «по-справжньому патріотичні журналісти» навіть без рекомендацій з Кремля не розуміли недоречність таких публікацій і не публікували таку чорнуху.

В якості прикладу навіть згадуються популярні таблоїди «Комсомольська правда» та «Московський комсомолець», де немає новин про злочини, скоєні учасниками війни. Навпаки – у них можна знайти чимало позитивних текстів про новітніх ветеранів. Наприклад, «камсамолка» нещодавно розповідала, як «боєць сво» несподівано прийшов до школи до своєї доньки та подарував їй квіти, а інший військовий повернувся з України «з букетами для дружини та матері». Ну просто сльози заважають говорити…

Як стверджують джерела в адміністрації кремлівського карлика, «є бажання показати, що з фронту повертаються реально ввічливі, чуйні та дбайливі люди».

До речі, та ж «Медуза» наприкінці літа зібрала й опублікувала більше десятка абсолютно диких історій про злочини, скоєні найманцями і добровольцями, які повернулися з війни. Йшлося про масові вбивства, ґвалтування неповнолітніх, невмотивовану жорстокість і дурнуваті грабунки.

Support the project here:

DONATE

Відгуки

Немає відгуків.

Залишити коментар

Оцінити
Відправити

Copyright © 2017-2024 by ZahidFront. Powered by BDS-studio.com

Підпишіться на ЗІФ у Facebook: