СБУ домоглася 5 років ув’язнення для російського пропагандиста з RT

НОВИНИ 17.02.2023 Коментарі 0

Служба безпеки України посприяла покаранню чергового російського пропагандиста – колишнього директора з мовлення телеканалу Russia тoday антона кузнєцова-красовского. Українські слідчі зібрали докази його провини перед Україною.

Із лютого 2022 року він публічно підтримував повномасштабне російське вторгнення, виправдовував злочини рашистів і закликав до геноциду українського народу, йдеться у ТГ-повідомленні СБУ.

Свої погляди російський пропагандист поширював під час ефірів на RT, яким керує боброїдка марґаріта сімоньян, і соціальні мережі.

За підсумками доказів та проведених експертиз суд визнав кузнєцова-красовского винуватим за двома статтями Кримінального кодексу України:

  • ч. 3 ст. 109 (публічні заклики до насильницької зміни чи повалення конституційного ладу або до захоплення державної влади, вчинених з використанням засобів масової інформації);
  • ч. 2 ст. 442 (публічні заклики до геноциду, а також виготовлення матеріалів із закликами до геноциду з метою їх розповсюдження або розповсюдження таких матеріалів).

Рашистові загрожує 5 років ув’язнення з конфіскацією майна – максимальний термін позбавлення волі, що передбачають вищезгадані статті.

«Наразі злочинець переховується від правосуддя за кордоном. Утім співробітники СБУ знають про його місцеперебування і проводять комплексні заходи для притягнення винуватого до відповідальності», - йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, 24 жовтня 2022 року красовського відсторонили від роботи на RT після заклику пропагандиста топити та палити українських дітей.

Через підтримку російської агресії він перебуває під персональними міжнародними санкціями 27 країн ЄС, а також Великобританії, Канади, Швейцарії, Австралії, України та Нової Зеландії.

Support the project here:

DONATE

Відгуки

Немає відгуків.

Залишити коментар

Оцінити
Відправити

Copyright © 2017-2024 by ZahidFront. Powered by BDS-studio.com

Підпишіться на ЗІФ у Facebook: