Польсько-український кордон поповнився новим пунктом пропуску

НОВИНИ 17.02.2023 Коментарі 0

Із наступного року на українсько-польському кордоні повноцінно запрацює новий пункт пропуску «Нижанковичі – Мальховіце». Наразі відкрили тимчасову інфраструктуру на цій ділянці кордону, де вже оформляють та пропускають порожні вантажівки в обох напрямках.

Про це на своїй сторінці у FB повідомив голова Агентства відновлення та розвитку інфраструктури України Мустафа Наєм. За його словами, пункт пропуску «Нижанковичі – Мальховіце» розрахований на міжнародне переміщення автотранспортних засобів зі спільним контролем українських і польських митників та прикордонників. Після завершення облаштування пункту пропуску наступного року його відкриють для всіх типів автотранспорту.

«Це черговий об'єкт, побудований в умовах воєнного часу. Загальна вартість будівництва пункту пропуску, яке буде завершено до кінця цього року, складає 109 млн злотих, які оплачує польська сторона», - повідомив Наєм.

Зараз завершують роботи з облаштування ділянки автошляху Т-14-18 «Нижанковичі-Дрогобич-Стрий». Прокладено додаткові смуги руху, з’їзди, огородження. Загальна вартість робіт становила майже 30 мільйонів гривень, виділених із державного бюджету України.

Участь у заході з нагоди відкриття тимчасової інфраструктури пункту пропуску «Нижанковичі – Мальховіце» також брали крівник канцелярії прем’єр-міністра Республіки Польща, міністр – член Ради міністрів Марек Кухцінські, воєвода Підкарпатського воєводства Ева Леніарт, начальник Львівської обласної військової адміністрації Максим Козицький та інші.

Так, Марек Кухцінські розповів про мету збільшити кількість пунктів пропуску між Польщею та Україною.

«Ми сподіваємося, що пункт пропуску «Нижанковичі – Мальховичі» сприятиме не лише швидкому транспортному потокові з обох сторін, але й допомагатиме нам розвивати свою співпрацю на новому рівні. Йдеться про збільшення пропускної здатності й обмін товарами між нашими країнами», - цитує керівника канцелярії прем’єр-міністра Польщі сайт ЛОВА.

Начальник Львівської обласної військової адміністрації Максим Козицький подякував польській стороні за підтримку у створенні важливого проєкту, що зміцнює віру в Перемогу.

«Коли ми розпочинали цей пункт пропуску у 2021 році ніхто не думав про повномасштабне вторгнення військ рф, яке змінило плани усієї країни та багато людських життів. У час повномасштабного вторгнення Польща показала себе надійним партнером, який прийшов нам на допомогу. Дякую за це як уряду нашої сусідньої братньої країни, так і всьому польському народу. Такі проєкти роблять наші країни об'єднаними та зміцнюють віру у нашу перемогу», – наголосив Максим Козицький.

Керівник Агентства відновлення та розвитку інфраструктури України Мустафа Наєм також подякував польським колегам за спільний проєкт для повноцінного перетину як легкового, так і вантажного транспорту та висловив надію, що 2023 рік стане «роком, коли ми зможемо відбудувати якомога більше пунктів пропуску разом з нашими європейськими партнерами».

Окрім розвитку автомобільних шляхів акцент влада обидвох країн робить і на залізничному сполученні. У перспективі – відновлення залізничного сполучення з містечка Хирів Самбірського району Львівської області до Перемишля через Нижанковичі.

Залізничний транспорт з уніфікованою шириною колії для Європейського Союзу й України є важливим напрямком для покращення прикордонної інфраструктури та налагодженню транскордонної співпраці.

Support the project here:

DONATE

Відгуки

Немає відгуків.

Залишити коментар

Оцінити
Відправити

Copyright © 2017-2024 by ZahidFront. Powered by BDS-studio.com

Підпишіться на ЗІФ у Facebook: