СБУ демонтувала вебкамери у Києві, через які шпигувала російська фсб

НОВИНИ 02.01.2024 Коментарі 0

Служба безпеки України оперативно встановила адреси та демонтувала вебкамери, через які транслювали роботу української протиповітряної оборони та локації критичної інфраструктури Києва під час ракетної атаки росфедерації 2 січня. 

Дві роботизовані онлайн-камери зовнішнього спостереження вдалося взяти "під контроль" російським спецслужбам для шпигування за Силами оборони у столиці. Проникнувши до її налаштувань, спецслужби рф змінювали кут огляду та під’єднали її до стрімінгової платформи в YouTube.

Один із пристроїв розташовувався на балконі багатоквартирного будинку та слугував місцевому ОСББ для моніторингу прибудинкової території.

Інший пристрій зовнішнього спостереження заблоковано в одному з житлових комплексів Києва. Мешканці використовували його для нагляду за прибудинковим паркінгом.

Кіберфахівці СБУ встановили, що цією вебкамерою ворог віддалено керував для прихованої фіксації прилеглої території, у тому числі об’єктів критичної інфраструктури.

"За наявною інформацією, за допомогою цих камер агресор збирав дані для підготовки і коригування ударів по Києву", - йдеться у повідомленні пресслужби СБУ.

Від початку повномасштабного вторгнення рф кіберфахівці СБУ заблокували роботу близько 10 тисяч ІР-камер, які ворог міг використати для коригування ракетних обстрілів по Україні.

СБУ закликає власників вуличних вебкамер припинити онлайн-трансляції зі своїх пристроїв, а громадян – повідомляти про виявлені стріми з таких камер на офіційний чат-бот СБУ: 

Support the project here:

DONATE

Відгуки

Немає відгуків.

Залишити коментар

Оцінити
Відправити

Copyright © 2017-2024 by ZahidFront. Powered by BDS-studio.com

Підпишіться на ЗІФ у Facebook: