Румуни копіюють поляків: заблокували два пункти пропуску на кордоні з Україною

НОВИНИ 15.01.2024 Коментарі 0

Румунські фермери, як і їхні колеги з Польщі, прагнуть вирішити свої внутрішні проблеми за рахунок українців. Станом на понеділок, 15 січня аграрії заблокували рух вантажних авто на пунктах пропуску «Сірет» (навпроти українського КПП «Порубне») та «Вікову-де-Сус» (з українського боку – «Красноїльськ»).

Як повідомляє ДПСУ, інші види транспорту, а також пішоходи в обох пунктах пропуску оформлюються встановленим порядком як на в’їзд, так і виїзд з України.

Раніше стало відомо, що після перекриття «Сірету» 13 січня румунські перевізники і фермери наступного дня пішли на перемовини зі своїм мінфіном. Проте за підсумками зустрічі її учасники заявили, що вона була безрезультатною. Тож свої акції вони продовжать.

«За підсумками зустрічі з міністром фінансів ми заявляємо, що домовленості досягнуто не було... Через угоди, укладені Румунією в Європейській комісії не було знайдено рішень для скорочення бюджетних витрат у всіх сферах. Підсумовуючи, наш протест триватиме нескінченно довго, поки ця влада не зрозуміє, що неспроможна керувати країною», - заявив представник протестувальників Дануц Андруш, повідомляє Digi24. 

За його словами, фермери та перевізники продовжать протестувати, «тому що це наш єдиний спосіб заявити про проблеми цих двох соціальних груп». Учасники акцій вимагають змін законодавства, що стосуються не лише сільського господарства й транспорту, а й «всіх державних інституцій, у тому числі Національного банку», бо «є правила, які ми більше не можемо терпіти». 

Щоправда, незрозуміло, до чого тут воююча Україна? І загалом, вимальовується вже якась гнила тендеція – коли за рахунок створення проблем і завдання збитків нашій державі окремі галузі певних країн намагаються вирішувати свої внутрішні проблеми.

Якщо не буде вжито рішучих і кардинальних дій, одного дня український кордон може бути заблоковано повністю. В умовах війни це матиме катастрофічні наслідки для України.

Support the project here:

DONATE

Відгуки

Немає відгуків.

Залишити коментар

Оцінити
Відправити

Copyright © 2017-2024 by ZahidFront. Powered by BDS-studio.com

Підпишіться на ЗІФ у Facebook: