Роспропаганда посилила агресивні випади в бік Польщі

НОВИНИ 09.05.2023 Коментарі 0

Активність російської пропаганди проти Польщі протягом останнього тижня примітна безпрецедентною за формою і стилем агресією. Інформаційна війна кремля проти Республіки Польща рясніє відвертими погрозами, вульгарною лексикою і зневажливими повідомленнями.

Про це у своєму Твіттері пише уповноважений уряду з безпеки інформаційного простору Польщі, координатор спецслужб РП Станіслав Жарин.  

Раптовий ґвалт із російських боліт він не вважає симптомом того, що російська пропаганда втрачає самовладання чи стає надто поспішною. «Це радше продовження чи загострення Кремлем операції залякування на основі поточних подій чи процесів», - вважає польський урядовець.

«Таким чином, у відповідь на рішучі кроки, нещодавно зроблені Польщею щодо Росії, а саме вилучення коштів із банківських рахунків російського посольства та законне захоплення будівлі російської школи у Варшаві, Кремль розпочав кампанію грубого наклепу на Польщу», - gjdsljvbd Станіслав Жарин.

За його словами, до інформаційної атаки, активним учасником якої є посол росії в Польщі С. Андрєєв, долучилися агресивними та зухвалими заявами інші пропагандисти. Наприклад, П. Астахов у у програмі соловйова закликав убити амбасадора Польщі в росії – що стало би відплатою за дії польської влади.

«Окрім посилення психологічного тиску на Польщу, ці, здавалося би, надмірно різкі пропагандистські дії РФ мають ще одну мету – посилити меседж чергової тривалої операції проти Польщі, в якій наша країна фальшиво зображується як авантюристка й агресор», - зазначає представник польського уряду.

Він нагадав, що минулого тижня росіяни намагалися приписати спочатку Україні, а потім і США події, які вони описали як атаку безпілотників на кремль з метою замаху на життя путіна.

До цієї інформаційної операції залучили, за висловом пана Жарина, стратегічний рівень російської пропаганди – речника кремля д. пєскова і главу мзс рф с. лаврова. Останній навіть під час участі у саміті Шанхайської організації співпраці оголосив про заходи у відповідь Києву.

Ілюстрація - скрін-шот відео

Support the project here:

DONATE

Відгуки

Немає відгуків.

Залишити коментар

Оцінити
Відправити

Copyright © 2017-2024 by ZahidFront. Powered by BDS-studio.com

Підпишіться на ЗІФ у Facebook: