Роспропаганда ненароком поквапилася сказати правду про ситуацію росіян на лівому березі Дніпра

АНАЛІТИКА 13.11.2023 Коментарі 0

Публікації у російських засобах масової пропаганди повідомлення від рашистського міноборони про перегрупування окупаційних військ на лівому березі Дніпра на "вигідніші позиції", а потім їх спростування, яке в російському міністерстві нападу назвали провокацією, є вкидом або ж правдивим. Але останній варіант невигідний роспропаганді, тому повідомлення прибрали. 

Про це у своєму ТГ-каналі пише військово-політичний експерт Олександр Коваленко. Нижче подаємо його аналіз ситуації щодо повідомлень роспропаганди та реального стану на фронті.  

"Складається таке враження, що провідні російські пропагандистські ЗМІ, які нічого не публікують без узгодження з органом, що курує, опублікували вкид або…

Становище на лівому березі Дніпра в Херсонській області у росіян і справді плачевне. Контролювати розширення сірої зони вони не можуть, КАБи (керовані авібомби, - ред.), навіть у гіпертрофованих кількостях не вирішують проблеми, а логістику поступово поглинає туман війни.

З іншого боку, ознак відведення військ командування РОВ (російських окураційних військ, - ред.) не демонструє.

Наприклад, у районі с. Корсунка, де розгорнутий гепатитний курник "Шторм Z", з'явилися підрозділи в тільниках зі складу 810-ої окремої гвардійської бригади морської піхоти.

При цьому, головні сили 70-ої мотострілецької дивізії та 7-ої десантно-штурмової дивізії поки що залишаються незадіяними, вичікуючи в резерві.

Але все ж таки, нагадаю, що РОВ сконцентрували свої основні сили на дуже вузькій у глибину ділянці, протяжністю близько 40 км. При цьому на ділянці вже не працює логістика першого рубежу – дорога, що веде від Олешок, через Піщанівку на Козачі табори, Кринки, Корсунку і так до Нової Каховки.

Тобто використовувати цю логістику для ефективної протидії розширення сірої зони РОВ уже не можуть. При цьому сіра зона починає пробувати ліс у Кринок на смак, а там менше 3-ох кілометрів до основної логістичної артерії 2206.

Власне, з одного боку, основні сили РОВ ще в дію не введені, але й говорити, що це через упевненість у собі теж не доводиться. Якщо ж їх запровадити на даному етапі, то в умовах застосування в обмеженій зоні ситуація може вийти з-під контролю на інших ділянках, більш упевнених та стабільних в утриманні.
Так, власне, про що це я… О, так, повідомлення від командування групи військ "Дніпро".

Я не думаю, що це був вкид . Хакерська атака тощо. Більше, схоже, що ГВ "Дніпро" вже має таке повідомлення для ЗМІ, щоби пояснити причини свого чергового "жесту доброї волі", але хтось у прес-центрі дав фальстарт.

З іншого боку, дуже показово те, що вони чудово усвідомлюють своє становище на лівому березі".

Також читайте: Відступ загарбників від Дніпра: помилка, провокація чи ІПСО?
 

Support the project here:

DONATE

Відгуки

Немає відгуків.

Залишити коментар

Оцінити
Відправити

Copyright © 2017-2024 by ZahidFront. Powered by BDS-studio.com

Підпишіться на ЗІФ у Facebook: