Росіяни вкотре обстріляли житловий окупований сектор Донецька

НОВИНИ 08.08.2022 Коментарі 0

Російська армія неодноразово обстрілює не лише мирні об’єкти в Україні, але регулярно, із 2014 року, лупить по окупованих містах у так званих лнр-днр. Мотив росіян простий – викликати та підтримувати ненависть тамтешніх проросійськи налаштованих жителів до України і її Збройних Сил. Також контент, що розповідає про наслідки обстрілів російськими терористичними військами, лягає у канву кремлівської пропаганди про «укро-фашистів, нацистів» і решту слів з лексикону психічно хворих рашистів-пропагандистів.

Про черговий факт самообстрілу написав на своїй сторінці у FB журналіст Денис Казанський.

«Російська армія обстріляла Донецьк та спалилася. Один зі снарядів потрапив до житлового будинку чітко зі східного боку і зруйнував дві квартири. Поцілити у цю частину будинку з українських позицій неможливо. Так прилетіти могло лише з боку Макіївки чи Калінінського району Донецька, які з 2014 контролює Росія», - йдеться у тексті.

Згідно зі зображеннями зі супутника, постраждалий будинок розташований на вулиці Молодих шахтарів. Отож хто хоч трохи орієнтується на картах, може переконатися з якого боку летіли снаряди.

«Цього разу настільки очевидно, що навіть найнаївніші донеччани почали щось підозрювати. Почитав коментарі у міських пабліках. Навіть прихильники Росії розуміють, що стріляли свої. Інформація про те, що по Донецьку б'ють росіяни, зустрічається постійно. Люди постійно пишуть, що місто обстрілюють з боку Макіївки. Виразно чують звуки «мінусів» прямо із міста, неподалік. Але коли снаряд падає на асфальт, визначити звідки він летів, складно. А в даному випадку все явно й очевидно. І відвернутися вже неможливо. Цей епізод можна подавати як доказ обстрілу Донецька російською армією», - переконаний журналіст.

Support the project here:

DONATE

Відгуки

Немає відгуків.

Залишити коментар

Оцінити
Відправити

Copyright © 2017-2024 by ZahidFront. Powered by BDS-studio.com

Підпишіться на ЗІФ у Facebook: