Чим раніше розпочнемо дискусію з білорусами – тим краще, - Євген Магда

АНАЛІТИКА 08.08.2022 Коментарі 0

Під час Конференції «Нова Білорусь», що розпочинається сьогодні у столиці Литви – Вільнюсі, критикуватимуть її організаторку, лідерку демократичних сил Білорусі Світлану Тихановську.

Таку думку на YouTube-каналі «Менавіта Online» висловив директор Інституту світової політики Євген Магда 

«У принципі, критика – це нормально для демократичних процесів. Це явище, яке не може бути повністю настільки негативним. Але що я хочу сказати: коли я проситав програму Конференції, то побачив інформаційне домінування Світлани Тихановської. Це логічно – вона, все-таки, символ білоруської опозиції. Я, на відміну від білорусів, не кажу, що вона лідер. На мою думку, вона – символ. Але хто вона – мають визначати самі громадяни Білорусі. А друге, мене здивувало, що в панелях Конференції відсутні питання оборонної і зовнішньої політики», - сказав Євген Магда.

За його словами, він розуміє, чому білоруси, які покидають свою країну, стають політично активнішими. Впливає на це тотальна заборона на будь-які прояви вільнодумства та жорстокі покарання за це режимом лукашенка.

Євген Магда також висловився за те, що таку Конеренцію доцільніше було би проводити в Києві.

«Я хотів би, щоби в Києві відбулася дискусія між представниками української і білоруської громадськості, політичних експертів, діячів культури, економістів – кого завгодно. Щоби ми посадили людей за те, що називають «круглий стіл» і з ними поговорили про наші проблеми. В умовах війни це складно, але чим раніше ми цю дискусію розпочнемо, тим буде краще для нас», - переконаний політолог.

Нагадаємо, сьогодні у Вільнюсі (Литва) розпочне дводенну роботу Конференція «Нова Білорусь» за участі демократичних та опозиційних до режиму лукашенка білоруських сил.

Онлайн-трансляція розпочнеться об 11:30.

Support the project here:

DONATE

Відгуки

Немає відгуків.

Залишити коментар

Оцінити
Відправити

Copyright © 2017-2024 by ZahidFront. Powered by BDS-studio.com

Підпишіться на ЗІФ у Facebook: