Росія переходить до затяжної війни та залучає Білорусь

АНАЛІТИКА 13.08.2022 Коментарі 0

Путінський режим розпочинає мобілізовувати промисловість для тривалої війни проти України. Через величезні втрати живої сили та техніки після 24 лютого кремль змушений залучати найманців та військову техніку з Білорусі.

Схоже, лукашенкові вдалося вислизнути з-під тиску путіна розпочати пряму конвекційну війну з півночі проти України зі своєю немотивованою армією. Тому зробили «ні нашим, ні вашим»:

- територію Білорусі віддано в користування рф;

- добровольців, що служили в армії чи силових структурах «ябацьки» за «грубі» гроші (за деякими даними – це понад 13 тисяч осіб) мобілізовано в рашистську армію;

- до кінця серпня з Білорусі росія планує вивезти 12 тисяч тон боєприпасів;

- через дефіцит бронетехніки заплановано вивезти 32 одиниці БМП-2.

У суботу Генеральний штаб Збройних Сил України повідомив на своїй сторінці у FB, що окрім знищених 43 400 росіян, путінська орда втратила 1 856 танків і 4 115 броньованих машин.

Перед повномасштабною війною росія мала приблизно 3,5 тисяч БМП-2 (1,5 тисячі «законсервовані» на зберіганні). Як пише засновник білоруського «Білого легіону» Сяргей Бульба із посиланням на «злого Одесита», практично вся відкрита інформація про боєздатну техніку, що перебувала у строю рашистської армії, не відповідала дійсності. Тобто цифри були завищеними.

Схоже, «росія не мала 2 700 боєздатних танків, 2 000 БПЛА, тисяч ракет Х-22 і так далі».

На сьогодні документально (фото/відео) підтверджено знищення понад 400 БМП-2. Загальна озвучена чисельність перевищує тисячу спалених БМП-2.

У кремлі, попри шалені втрати, продовжують з упертістю ведмедя, якого насадили на рогатину, дістатися до цілі. Не братимемо до уваги те, що цілі щоразу змінюються – факт один: російський ведмідь мусить стекти кров’ю. Наразі ж він з усіх сил намагається протриматися чимдовше.  

Інститут вивчення війни (ISW) повідомляє із посиланням на Головному управлінні військової розвідки (ГУР) України, що на початку серпня Кремль ініціював «промислову мобілізацію» оборонних підприємств. Деяким ключовим працівникам та всьому керівництву російського державного об’єднання «Ростех» заборонили йти у відпустки. У путіна готуються до початку вересня змінити програму держоборонзамовлення, збільшивши видатки на 600-700 млрд рублів (наразі це за тамтешнім курсом приблизно 10 млрд доларів США).

Учора, 12 серпня, міністр оборони рф сєрґей шойґу, як пише ISW із посиланням на російську пресу, ймовірно, відвідав підприємство «Уралвагонзавод». Останній є найбільшим виробником танків і виробником російських основних бойових танків Т-72.

Перед цим була інформація, що на «Уралвагонзаводі» виникнули проблеми через західні санкції та невиконання державних контрактних зобов’язань.

Візит шойґу може свідчити про те, що кремль намагається відновити чи розширити роботу військово-промислового комплексу.

Support the project here:

DONATE

Відгуки

Немає відгуків.

Залишити коментар

Оцінити
Відправити

Copyright © 2017-2024 by ZahidFront. Powered by BDS-studio.com

Підпишіться на ЗІФ у Facebook: