Росіянці бояться, що в Україні та Латвії за зустріч Нового року за московським часом будуть карати

НОВИНИ 29.12.2022 Коментарі 0

РашаЗМІ розганяють «святковий» фейк про те, що влада в Україні та Латвії заборонила відзначати Новий рік за московським часом. Тих, хто усе ж наважиться на такий крок, повинні покарати.

Рашистське видання «Правда.ru» стверджує, що заборону на святкування «російського Нового Року» запроваджено в Україні. При цьому українські біженці навіть у країнах Європи погрожують «карати» тих, хто відзначатиме свято за московським часом.

Кращого аргументу, ніж анонімні ТГ-канали та чати, рашапропагандони, звісно, не знайшли. Тож із посланням на неназвані чати вони просто почали лякати:

- Українці закликають один одного «придивлятися до сусідів та дзвонити в СБУ», якщо хтось посміє відзначити свято за московським часом навіть у будинках, не кажучи вже про салюти на вулиці чи гучні привітання «опівночі за (часом) столиці РФ». Вони розраховують, що таким громадянам загрожуватиме стаття КК України «Зрада Батьківщини».

Аби ця маячня виглядала більш переконливо, росіянці взяли коментар у «відомого політолога», редактора РІА «ФедералПресс» Андрія Гусія.

- Фактично місцеві правоохоронні органи не мають ресурсів, щоб контролювати кожне подвір’я. Отже, вся надія на сусідів-донощиків. І навіть якщо їх не буде, думка про можливий такий варіант поселить у суспільстві параною на адресу знайомих чи мешканців будинку, сходового майданчика... Якщо спроба виключити російську культуру вже стала виглядати буденно, то виключення цілого часового поясу - це щось нове, - фантазує цей рашистський «іксперд».

Схоже, запорєбрікові усіх за звичкою міряють по собі. І абсолютно не враховують реалії іншої держави. А в Україні досі діють воєнний стан і комендантська година. І навіть з нагоди Нового року їх скасовувати ніхто не збирається.

Тож і феєрверки, і «гучні привітання» на вулиці неможливі – за це банально можуть затримати. Як повідомила «Дзеркалу тижня» представниця Нацполіції Мар’яна Рева, порушників доставлятимуть до відділків поліції для встановлення особи.

У Латвії також забороняють російський варіант святкування Нового року.

«Давно немає секрету, що російськомовні жителі Латвії зазвичай зустрічають Новий рік разом із росією. Різниця в часі - одна година, стрілки годинника в рф біжать вперед… Щороку, коли головні куранти росії відбивають наступ Нового року, а президент володимир путін вітає народ з новорічними святами, жителі Латвії піднімають келихи, бажають усіх благ та запускають салюти! А вже потім, за годину, зустрічають Новий рік за латвійським часом. Так було всі попередні роки, але нинішній — виняток! Чому? Усі ті, хто в Латвії запускатиме салюти на «російський Новий рік», будуть покарані…», - повідомляє видання «Аргументи нєдєлі» у статті «Російськомовні Латвії залишаться без салюту на Новий рік».

Ба більше – із посиланням на представника партії «Консервативні» Марциса Куліса, рашаЗМІ стверджують, що ті хто наважиться не в той час запустити салют чи крикнути «Ура!», той – ворог Латвії. І це – офіційно!

Як правоохоронці вираховуватимуть порушників? Та елементарно, переконують пропагандисти.

Адже, наприклад, у Ризі встановлено камери практично на кожній вулиці, біля будинків… Є ще такий момент, як доноси – мовляв, багато нацпатріотів із задоволенням «зроблять дзвінок куди треба». Про пригоду донесуть спецслужбам Латвії, а ті, звичайно, почнуть суворе розслідування...

Як пише видання The Insider, член партії «Консервативні» Марцис Куліс справді написав у Twitter: «Розкажіть сусідові! Якщо хтось запустить феєрверк о 23:00 у новорічну ніч, він потрапить до списку як ВОРОГ ЛАТВІЇ. Нехай потім нарікає на себе!»

Але Куліс не політик, і не обіймає державних посад. Він – відомий музикант, кларнетист, виконавець класичного репертуару. Його твіт не відображає нічого, крім його особистих поглядів. Та й жодного списку «ворогів Латвії», певна річ, не існує. А партія «Консервативні» на парламентських виборах у жовтні отримала 1,09% голосів і до Сейму не пройшла.

Але для рашистської пропаганди подібні речі – справжня знахідка, з якої можна зліпити чудову святкову лякалку.

Натомість варто пам’ятати, що у більшості міст Латвії новорічних феєрверків о 23:00 справді не буде. І опівночі також. Муніципалітети відмовляються від феєрверків, щоби не забруднювати довкілля та не лякати тварин. Так, у Ризі використання піротехніки з 23 до 7 години дозволено лише за погодженням із міською владою. І взагалі, там вирішили замість феєрверку провести світлове шоу без звукових ефектів. Але хто буде розбиратися у всіх цих нюансах?

Support the project here:

DONATE

Відгуки

Немає відгуків.

Залишити коментар

Оцінити
Відправити

Copyright © 2017-2024 by ZahidFront. Powered by BDS-studio.com

Підпишіться на ЗІФ у Facebook: