Росія використовує їжу як зброю

НОВИНИ 24.05.2023 Коментарі 0

Постійний представник Польщі в ООН Кшиштоф Щерський звинуватив Росію у використанні продовольства як зброї під час війни в Україні. Під час засідання Радбезу ООН Щерський також говорив про допомогу Польщі мирним жителям, які постраждали від війни в Україні.

Про це пише Польське радіо.

Кшиштоф Щерський узяв участь у дебатах про становище цивільного населення у збройних конфліктах. Посол говорив про необхідність захисту базової цивільної інфраструктури. Щерський заявив, що лише припинення російської агресії може стабілізувати ситуацію на світових продовольчих ринках. «Агресія Росії проти України є прикладом використання виробництва продуктів харчування як зброї», - додав посол.

Кшиштоф Щерський зазначив, що хоча Польща вітає розширення Чорноморської зернової ініціативи, лише розблокування всіх українських портів на чорноморському узбережжі забезпечить експорт зерна з України та відновить баланс на світовому продовольчому ринку. Польський посол додав, що як постійний член Ради Безпеки Росія несе особливу відповідальність за дотримання принципів Статуту ООН.

Кшиштоф Щерський висловив солідарність із країнами, які особливо постраждали від наслідків російської агресії проти України.

Фото з відкритих джерел

Support the project here:

DONATE

Відгуки

Немає відгуків.

Залишити коментар

Оцінити
Відправити

Copyright © 2017-2024 by ZahidFront. Powered by BDS-studio.com

Підпишіться на ЗІФ у Facebook: