Мінімально необхідне озброєння для контрнаступу вже є, час настав – Буданов

АНАЛІТИКА 24.05.2023 Коментарі 0

Мінімально необхідне озброєння для масштабного контрнаступу вже є. Однак ворог, очевидно, чинитиме сильний опір, тому битва може тривати довго, відтак Україні потрібні значні запаси зброї та боєприпасів.

Про це заявив у ексклюзивному інтерв'ю японському телеканалу NHK начальник Головного управління розвідки Міноборони України Кирило Буданов.

Зокрема, Кирило Буданов підкреслив, що багато мирних жителів усе ще перебувають під російською окупацією, і більше не можна втрачати час. ​​«Мінімально необхідна зброя для наспуту вже є. Я можу тільки сказати, що це почнеться незабаром», - зазначив він. 

«Ми повинні вибити Росію з нашої території. Ми повинні використати всі наші сили та засоби для досягнення цієї мети. Нам потрібні великі запаси зброї та боєприпасів для успішного продовження операції. Це необхідно», - додав Кирило Буданов, припускаючи, що під час під час контрнаступу інтенсивні бої можуть тривати протягом тривалого періоду, бо росія чинитиме опір.

Щодо особистої участі Президента України Володимира Зеленського в саміті G7 у Хіросімі Кирило Буданов сказав: «Нам потрібно більше зброї. У вас є винищувачі. Сподіваюся, міжнародна спільнота готова реально допомогти Україні».

Окрім того, Кирило Буданов проаналізував останні атаки росіян на Україну, зазначивши, що вони намагаються перешкодити підготовці до контрнаступу. 90% атак заблоковано, - сказав він, підкресливши, що всі рубежі оброни, зокрема, системи ППО, спрацьовують добре.

«Реальність така, що в російській армії, наприклад, комусь, хто працював інженером на підводному човні чи щось подібне, дають автомат і кажуть: «Іди в атаку». «У людей бракує морального духу. Що вони роблять в Україні? Ніхто не розуміє».

Щодо передбачуваної ворожнечі між Пригожиним, керівником російської приватної військової компанії «Вагнер», і міністерством оборони Росії Кирило Буданов сказав: «Для Прігожина це битва за власну владу, життя і виживання компанії», - сказав він, передбачивши, що політичні потрясіння з росії триватимуть.

Також NHK повідомило таке: «Щодо Китаю, який поглиблює не лише економічну, а й військову співпрацю з Росією, керівник розвідки Буданов заперечив військову підтримку, заявивши, що «Китай не постачає зброю Росії». Однак він сказав: «Постачають багато електронного обладнання», і висловив думку, що електронні частини, які експортують з Китаю в Росію, використовують у ракетобудуванні».

Support the project here:

DONATE

Відгуки

Немає відгуків.

Залишити коментар

Оцінити
Відправити

Copyright © 2017-2024 by ZahidFront. Powered by BDS-studio.com

Підпишіться на ЗІФ у Facebook: