Росія та Білорусь інтенсивно здійснюють інформаційні нападки проти Польщі

АНАЛІТИКА 21.05.2023 Коментарі 0

Російська пропаганда активізує зусилля з відокремлення Польщі від ЄС і НАТО. Щоби ізолювати Польщу в межах Північноатлантичного альянсу, кремль посилює свою інформаційну операцію, в якій показує Польщу як регіонального авантюриста – повторює звинувачення у підриві північних газогонів і спотворює репараційні вимоги до Німеччини.

Про це у своєму твіті написав уповноважений уряду з безпеки інформаційного простору Польщі, координатор спецслужб РП Станіслав Жарин.

«Кремль постійно поширює брехню про наступальні плани Польщі на Україну. Він надає все нові та нові «докази» неправдивих тверджень про те, що єдиною причиною польської військової підтримки України є намір «знекровити» її у війні з Росією, щоби легше захопити її західну частину», - йдеться у дописі.

За словами представника польського уряду, останнім часом у російській інформаційній діяльності з’явилися заклики та дискусії серед «експертів» посилити «засоби впливу» проти Польщі та перейти з м’яких на «жорсткі».

Росіяни, пояснює Станіслав Жарин, наполегливо формують образ збройного нападу на Україну як оборонну війну між російською федерацією і Заходом.

«Нещодавно високопоставлені кремлівські пропагандисти намагалися продемонструвати, що ця «самооборона» здійснюється згідно з міжнародним правом», - наводить приклад польський урядовець.

Він також зауважив, що пропаганда підпорядкованого кремлю білоруського режиму підтримує дезінформаційну діяльність. І намагається представити Республіку Польщу як ворога, який готується напасти на Білорусь.

Для цього режим лукашенка використав підроблені рекламні матеріали навчань «Анаконда-23», щоби зробити цю брехню більш «достовірною».

Support the project here:

DONATE

Відгуки

Немає відгуків.

Залишити коментар

Оцінити
Відправити

Copyright © 2017-2024 by ZahidFront. Powered by BDS-studio.com

Підпишіться на ЗІФ у Facebook: