Росія і Білорусь посилюють атаки мігрантами польського кордону

НОВИНИ 29.05.2023 Коментарі 0

Розпочинаючи з 2021 року триває гібридна операція проти Польщі і країн Європейського Союзу з боку росії та Білорусі з використанням нелегальних мігрантів.

«Білорусь і Росія керують міграційним тиском, приховуючи реальні дії за фасадом міграційної кризи. Польща не може погодитися на дії Білорусі та Росії. Ця операція є частиною спроби Росії знищити структури Заходу», - написав у своєму твіті уповноважений уряду з безпеки інформаційного простору Польщі, координатор спецслужб РП Станіслав Жарин.

За його словами, режими в обох країнах знову загострюють ситуацію на кордоні Польщі та Білорусі.

«Поява в Білорусі групи мігрантів, які намагаються «вибити» згоду перебратися до Польщі, є черговою спробою дестабілізувати країну та викликати наступний етап інформаційної війни проти Польщі», - пояснює польський урядовець.

Він також стверджує, що деякі польські кола активістів та ЗМІ реагують на цю ситуацію у вигідний для агресора спосіб, стаючи частиною гібридної операції проти Республіки Польща та чинячи інформаційний тиск на польську владу.

Станіслав Жарин також навів приклади використання дітей з боку нелегальних мігрантів для підсилення емоційної складової штучно створюваної проблеми.

«Ситуація нагадує історію з Уснаржа, де групу афганців, які роками проживали в Росії, використали для дестабілізації Польщі та тиску на польську владу, щоб остання погодилася на нелегальний міграційний шлях, яким керують Росія та Білорусь», - написав урядовець.

Також читайте: За цей рік на польсько-білоруському кордоні понад 10 тис. спроб нелегального перетину

Support the project here:

DONATE

Відгуки

Немає відгуків.

Залишити коментар

Оцінити
Відправити

Copyright © 2017-2024 by ZahidFront. Powered by BDS-studio.com

Підпишіться на ЗІФ у Facebook: