Війна між Росією та НАТО є можливою, - начальник Генштабу Чехії

ПЕРЕКЛАДИ 29.05.2023 Коментарі 0

За словами начальника Генштабу Чехії Карела Ржехки, не виключено, що між Росією та Північноатлантичним альянсом може спалахнути війна. І якщо такий конфлікт станеться, Чехія братиме у ньому участь із самого початку. Про це він сказав у понеділок, 29 травня.  

Про це пише чеське видання Novinky.

«Війна між Росією та Північноатлантичним альянсом, яка для нас є найгіршим сценарієм, не є неможливою, вона можлива», - сказав Карел Ржехка

За його словами, армія намагається підготуватися до потенційного конфлікту високої інтенсивності з технічно розвиненим супротивником, тобто Росією, «оскільки сьогодні Росія перебуває на траєкторії конфлікту з альянсом».

Чеська Республіка є частиною НАТО, і з цього випливають переваги, але також і зобов’язання. Тому, якби війна почалася, значна частина чеських вояків приєдналася б до бойових дій згідно з планами союзу. Інші військові, які не братимуть участі в акціях за кордоном, продовжуватимуть діяти в Чехії для забезпечення матеріально-технічного забезпечення, переміщення армії, польотів, безпеки критичної інфраструктури та транзитних коридорів як на захід до Польщі та Балтії, так і на південний схід до Чорноморського регіону.

«Завдання (підготовка до ймовірного конфлікту, - ред.) абсолютно важливе», - підкреслив начальник Генштабу. За його словами, чеська армія потребуватиме підтримки інших відомств. Концепція розвитку всіх відомств і всіх силових структур має враховувати війну, сказав він.

З огляду на досвід нинішнього російського військового вторгнення в Україну, начальник Генштабу Чехії наголосив на необхідності стійкості держави та усунення вразливостей і залежностей, наприклад, щодо постачання сировини. Але він також застеріг від залежності від Китаю в галузі телекомунікацій.

Минулого тижня Карел Ржехка сказав, що велика війна по сусідству стала новою парадигмою. Він зазначив, що, окрім озброєння для армії, яка тривалий час недофінансовується, необхідно також вирішити інші питання у разі такого конфлікту, наприклад, роззосередження солдатів і техніки, у тому числі авіації, щоб їх не можна було легко знищити.

Фото – начальник Генштабу Чехії Карел Ржехка / Novinky. 

Support the project here:

DONATE

Відгуки

Немає відгуків.

Залишити коментар

Оцінити
Відправити

Copyright © 2017-2024 by ZahidFront. Powered by BDS-studio.com

Підпишіться на ЗІФ у Facebook: