Росія фабрикує «докази» для дезінформаційних операцій проти Польщі

НОВИНИ 05.06.2023 Коментарі 0

У польській публічній дискусії почастішали звинувачення на адресу чинної влади Польщі у прихильності до Кремля. Попри абсолютну абсурдність цих інсинуацій, є реальний ризик того, що різні зацікавлені сторони використають їх для підриву репутації Республіки Польща на міжнародній арені.

Таке припущення у своєму твіті зробив уповноважений уряду з безпеки інформаційного простору Польщі, координатор спецслужб РП Станіслав Жарин.

За його словами, останнім часом кремль використовував фейки, щоби посилити міф про оточену твердь «русского міра» та подати агресію проти України як захист від НАТО, особливо з боку Польщі та Литви.

Польща у російській пропаганді відкрито фігурує як ворог. У своїй дезінформаційній діяльності російська федерація на стратегічному рівні продовжує використовувати високопоставлених представників кремля, МЗС РФ, держдуми, російських спецслужб і топових пропагандистів.

«Провідну роль у дезінформаційних операціях Російської Федерації відіграє негативний імідж Республіки Польща як країни, яка провокує та загрожує безпеці Росії (через близькість до Кенігсберзького регіону), Білорусі та Західної України.

Росіяни продовжують операції, спрямовані на зрив польсько-українських відносин. Вони дискредитують біженців з України, приписуючи їм негативні риси, які мають викликати у поляків неприязнь і формувати негативний стереотип українця», - констатував Станіслав Жарин.

Також польський урядовець звернув увагу на активному інформаційному потоці з кремля про розміщення тактичної ядерної зброї (ТЯО) на території Білорусі. На його думку, - це спланований елемент психологічного тиску – операції залякування.

До вищеописаних дій кремля активно долучається і режим лукашенка. Також білоруські служби посилюють дії проти Польщі за допомогою переправляння через білорусько-польський кордон нелегальних мігрантів.

«У прикордонний регіон білоруси переселяли жінок і дітей, що свідчить про повернення до використання психологічних дій, заснованих на викликанні емпатії», - написав посадовець.

Також читайте: В неділю у Варшаві в антиурядовій акції взяло участь 300 тис. осіб

Support the project here:

DONATE

Відгуки

Немає відгуків.

Залишити коментар

Оцінити
Відправити

Copyright © 2017-2024 by ZahidFront. Powered by BDS-studio.com

Підпишіться на ЗІФ у Facebook: