В неділю у Варшаві в антиурядовій акції взяло участь 300 тис. осіб

ПЕРЕКЛАДИ 05.06.2023 Коментарі 0

У Варшаві в неділю, 4 червня, в акції протесту проти польської влади, в кульмінаційний момент взяло участь 300 тис. осіб.

Про це повідомляє Onet.

Марш розпочався опівдні о 12:00, а завершився приблизно о 15:30 виступом лідера опозиційної партії "Громадянська платформа" Дональда Туска. 

– Я хочу присягнути перед вами. Ми йдемо на ці вибори, щоб перемогти і виправити помилки людей. Клянусь вам, що ми переможемо, усунемо зло, виправимо людські кривди та здобудемо примирення між поляками, – заявив Дональд.Туск.

– Що таке Польща в наших серцях? Це не абстрактний термін. Польща – це свобода, солідарність, любов до землі, співвітчизників та історії, – сказав також Дональд Туск. – Ми відчуваємо, що роками Польщею керують люди, які не вміють любити, які сфальсифікували слово «солідарність» і кожен день шматочок за шматком забирають нашу свободу. Ми тут, щоб показати, що нас ніхто не розділить і не знищить, тому що в наших серцях – Польща, – додав він.

– Ми хочемо вільної, законослухняної, безпечної, справедливої, чистої та зеленої Польщі, ми хочемо самоврядної Польщі і ми хочемо європейської Польщі. Я готовий пожертвувати своїм життям, щоб Польща була такою, як у цих пунктах, - заявив Дональд Туск.

Він також різко розкритикував партію влади "Право і справедливість".

Окрім того, демонстрації пройшли в інших великих містах Польщі, в т. ч. у Кракові та Щецині.

Support the project here:

DONATE

Відгуки

Немає відгуків.

Залишити коментар

Оцінити
Відправити

Copyright © 2017-2024 by ZahidFront. Powered by BDS-studio.com

Підпишіться на ЗІФ у Facebook: