Російський суд заочно арештував воїна з Білорусі, учасника Олімпійських ігор

НОВИНИ 04.06.2024 Коментарі 0

Басманний «суд» москви у вівторок, 4 червня, заочно заарештував білоруського весляра Павла Шурмея – воїна Полку Кастуся Калиновського зі складу Збройних Сил України. Шурмей представляв Білорусь на двох Олімпіадах – 2004 та 2008 років. Спортсменові заочно висунули звинувачення за участь у бойових діях у складі різних силових підрозділів України проти росфедерації.

«Суд» задовольнив клопотання слідства про взяття Шурмея під варту заочно на підставі звинувачення за ч. 3 ст. 359 КК РФ (участь найманця у збройному конфлікті чи військових діях). У цій частині статті передбачено покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 7 до 15 років», - повідомляє «Позірк».

Павлові Шурмею – 47 років. Народився у Ліді Гродненської області. У березні 2022 року приєднався до Полку імені Кастуся Калиновського (ПКК), зазнав поранення. Режим лукашенка також порушив проти нього кримінальну справу.

Довідково

Батальйон імені Кастуся Калиновського створено 9 березня 2022 року. 26 березня того ж року він увійшов до складу Збройних Сил України. 21 травня оголосили про його трансформацію у полк у складі двох батальйонів – «Волат» і «Терор». Пізніше сформували третій батальйон «Литвин». Згодом «Терор» став окремим підрозділом ЗСУ поза складом Полку.

25 вересня 2023 року ПКК оголосив про створення нового батальйону Western за участю іноземців, до складу якого увійшли «офіцери країн НАТО й іноземні громадяни, які мають бойовий досвід в Іраку й Афганістані".

У Білорусі за фактом створення Полку Калиновського порушено кримінальну справу, його визнано «екстремістським формуванням».

Фото – ТГ-канал Полку Калиновського

Support the project here:

DONATE

Відгуки

Немає відгуків.

Залишити коментар

Оцінити
Відправити

Copyright © 2017-2024 by ZahidFront. Powered by BDS-studio.com

Підпишіться на ЗІФ у Facebook: