Російський олігарх та український нардеп найняли у США лобіста для захисту УПЦ (мп)

РОЗСЛІДУВАННЯ 10.11.2023 Коментарі 0

Екс-російський олігарх Вадим Новінський, народний депутат Артем Дмитрук і ще низка осіб здійснюють проти України комплексну спеціальну розвідувально-підривну операцію впливу, мета якої полягає у дискредитації верховного головнокмандувача та української влади.

16 жовтня 2023 року лондонська юридична компанія Amsterdam & Partners LLP, яка представляє інтереси Вадима Новінського й оплачується тими грошима, які Новінський заробив в українській державі, підписала договір про лобіювання інтересів УПЦ МП з американським лобістом Уільямом Уітні Бьорк-Уайт (William Whitney Burke-White).

Рішення про винаймання послуг юридичної компанії та американського лобіста, нібито, прийнято на Священному синоді УПЦ МП. Інтереси московських попів представлятиме адвокат Новінського Роберт Амстердам.

Метою послуг є збити законопроєкт 8371, який має ухвалити Верховна Рада України.

Лондонські юристи й американські лобісти прив'язують цей закон до питань захисту свободи віросповідання, що є абсолютною брехнею. Вони також звинувачують українську владу в опортунізмі і пропаганді проти посіпак ефесбешника Гундяєва.

Бьорк-Уайт уже написав гнівну статтю на сторінках американського політичного видання The Hill, яке читають у Конгресі та Сенаті. Послуги Бьорк-Уайта є недешевими. Погодинна оплата з розрахунку 1 400 доларів на годину.

Amsterdam & Partners LLP поки що офіційнно, нібито, заплатили йому 7 000 доларів.

Мета його роботи викладена у отриманих документах наступним чином:

The agreement is based primarily on legal representation that is subject to a FARA exception and involves preparation for possible international legal efforts to protect the rights of the Church. In addition, the agreement may involve efforts to use US government influence to persuade Ukraine to protect the rights of the Church. (Угода базується головним чином на юридичному представництві, що підлягає винятку FARA, і передбачає підготовку до можливих міжнародних правових зусиль для захисту прав Церкви. Крім того, угода може передбачати спроби використання впливу уряду США, щоби переконати Україну захистити права Церкви, - ред. пеерклад).

Окрім брехливого пасквілю в The Hill Бьорк-Уайт ще звернувся до Департаменту з релігійних свобод США, сенатора США від Джорджії Джона Оссоффа (Демпартія), Білого Дому, офісів сенаторів Марко Рубіо та Джин Шагін.

Якщо Новінський за свої (чи російські) гроші влаштовує такий фестиваль у США та Великій Британії – лише тільки уявіть, скільки він платить Дмитрукові?! Саме тому закон про лобізм в Україні також потрібен. Бо, якби не існувало цього закону в США, ми би ніколи і не знали, що проти нас ведуться розвідувально-підривні операції по всьому світі.

Було би добре залучити увагу тих, хто постійно перебуває на зв'язку з Вашингтоном і посольством – Hanna Hopko, Daria Kaleniuk

За бажанням журналістів, можу спробувати отримати номер телефону Бьорка-Уайта, щоби ви запитали його, чи знає він, що працює на ФСБ?

Дмитро Золотухін, сторінка у FB

На фото з відкритих джерел: вадім новінскій (в миру "сук@ православная"), глава рпц кіріл гундяєв та його представник в Україні, очільник УПЦ (мп) Онуфрій

Support the project here:

DONATE

Відгуки

Немає відгуків.

Залишити коментар

Оцінити
Відправити

Copyright © 2017-2024 by ZahidFront. Powered by BDS-studio.com

Підпишіться на ЗІФ у Facebook: