Російські пропагандисти спотворили інформацію про події в Харкові

НОВИНИ 25.08.2022 Коментарі 0

Російська пропагандистська машина продовжує займатися улюбленою справою – маніпулювати і спотворювати інформацію щодо України. Цього разу маніпуляцію запустили про облави на харків’ян з боку СБУ та поліції.

Відзначилося російське пропвидання «новости» із посиланням на інформацію ресурсу «Страна.ua» про те, що в Харкові поліцейські активно перевіряють документи та телефони містян та автомобілістів.

Щоби об’єктивно порівняти маніпуляцію, нижче подаємо оригінал інформації зі сайту «Страна.ua».

«Останніми днями у Харкові правоохоронці проводять активні перевірки автотранспорту на основних дорогах і на мостах. На деяких із них у черзі можна простояти понад двадцять хвилин. Проводять перевірки працівники поліції та СБУ.

Про це розповіли харків'яни.

За словами мешканців міста, правоохоронці перевіряють автомобілі, документи, мобільні телефони. Часто запитують про наявність можливих родичів чи знайомих у Росії, чи підтримують харків'яни з ними контакт. Іноді перевіряють листування в телефонах або телефонну книгу. На запитання: «З чим пов'язані такі заходи?» відповідають, що проводять перевірки напередодні свят.

Окрім того, дворами ходять піші патрулі. Також перевіряють документи та телефони.

Нагадаємо, Харків щодня зазнає обстрілів з боку Росії. У місті й області на свята посилили комендантську годину. Вона тривала з 19:00 23 серпня до 07:00 25 серпня.

Зміни комендантської години в Харківській області пов'язані з інформацією про посилення атак Росії та роботою правоохоронних органів для запобігання провокаціям з боку РФ.

Харків'ян просять бути особливо пильними під час свят та не ігнорувати повітряну тривогу».

У москві бачення харківських подій має трішки зміщені акценти. Розпочали уже зі заголовка – «ЗМІ: у Харкові почалися облави на громадян із родичами в Росії».

У Харкові українські силовики розпочали масові перевірки місцевих жителів, намагаючись знайти людей, які мають родичів або знайомих у Росії, повідомляє «Страна.ua» з посиланням на містян.

За словами очевидців, харків'ян допитують та обшукують співробітники поліції та СБУ.

«Перевіряють автомобілі, документи, мобільні телефони. Часто запитують про наявність можливих родичів або знайомих у Росії, чи підтримують харків'яни з ними контакт. Іноді перевіряють листування в телефонах або телефонну книгу», - пише видання.

Через перевірки автотранспорту на основних дорогах і мостах утворюються затори, в яких можна простояти більше 20 хвилин.

Крім того, піші патрулі ходять житловими кварталами й оглядають людей у ​​дворах. У них також перевіряють документи та телефони, кажуть очевидці.

При цьому в місті діють обмеження на пересування через комендантську годину».

Як бачимо, жодних згадок про постійні щоденні обстріли з боку росії та загрозу на День Незалежності додаткових провокацій. Наголос пропагандисти зробили на «облавах, допитах» і пошуку родинних зв’язків із громадянами рф.

Support the project here:

DONATE

Відгуки

Немає відгуків.

Залишити коментар

Оцінити
Відправити

Copyright © 2017-2024 by ZahidFront. Powered by BDS-studio.com

Підпишіться на ЗІФ у Facebook: