Російські окупанти забуксували, але роблять вигляд, що так має бути

РОЗСЛІДУВАННЯ 26.08.2022 Коментарі 0

Росіянам практично нікуди не вдається просунутись вже доволі тривалий час. Тож нічого кращого, ніж пояснити це свідомим сповільненням наступу, російське мінубивства не придумало. Але як воно є насправді, зараз знає цілий світ.

«Сповільнення темпів наступу в рамках спеціальної військової операції в Україні – свідоме рішення, «необхідне для мінімізації жертв серед мирного населення», - заявив міністр російських недовояків сєргєй шойгу. Таке примітивне і брехливе пояснення він дав на нараді глав військових відомств країн ШОС у Ташкенті. Його колеги зробили вигляд, що повірили.

Під час спецоперації ми суворо дотримуємося норм гуманітарного права. Удари наносяться високоточною зброєю по об'єктах військової інфраструктури Збройних сил України – пунктам управління, аеродромам, складам, укріпрайонам, об'єктам військово-промислового комплексу. При цьому робиться все, щоб уникнути жертв серед мирних громадян. Безумовно, це уповільнює темпи наступу, але ми йдемо на це свідомо, - виправдовувався шойгу.

Звісно, що ці гуманістичні прояви криваво-окупаційних військ максимально розтиражували усі пропагандистські рашаЗМІ. Та й розраховані ці виправдання шойгу були саме на внутрішнього споживача та союзників рф.

Бо хто ж із цивілізованих країн, які не споживають російську інформаційну пропаганду, повірить у те, що терорашівські війська «системно налагоджують мирне життя» на вщент ними розбитих, зруйнованих та захоплених територіях? У той час як ЗСУ «застосовують тактику випаленої землі і грубо порушують міжнародні норми, діючи як терористи». І далі озвучив усе, чим насправді займається російське військо – розміщує вогневі позиції у житлових районах, лікарнях, школах, дитсадках.

До речі, саме того дня, коли міністр оборони московії оригінально пояснював, чому в них нічого не виходить, рашистські ракетники здійснювали пуски по станції Чаплине. Там загинули 25 людей (у тому числі 2 дітей) та 31 людина була поранена...

Своєрідний холодний душ рашистським воякам влаштувала у своїй доповіді британська розвідка. Вона назвала зумисною дезінформацією заяву шойгу проте, що росія нібито як «жест доброї волі» сповільнила воєнну кампанію, аби зменшити кількість жертв серед цивільного населення.

Про це йдеться в огляді про війну в Україні за 26 серпня.

Російський наступ забуксував через низьку ефективність російських підрозділів та запеклий спротив українців. Російські сили в Україні вже не раз не вкладалися у часові рамки, визначені для операцій. З високою ймовірністю шойгу та ліліпутін звільнили щонайменше шістьох генералів за те, що вони не змогли забезпечити швидше просування, - відзначає британська розвідка.

Удар «іскандером» по станції Чаплине, на думку британців, демонструє, що рф готова допускати побічні жертви, якщо бачить військову перевагу в тому, щоб завдати ракетний чи артилерійський удар.

Раніше в огляді за 24 серпня - півроку повномасштабної війни - розвідка Британії констатувала, що Росія за цей час не досягла більшості своїх цілей та послабила свої дипломатичні, економічні позиції і стан армії, порівняно з ситуацією до вторгнення.

«Вони (рашисти – ЗІФ) створювали вогняний вал - 60 тис. снарядів - протягом травня-червня. А це ніяк не збереження мирного населення», - заявив в одному з телевізійних включень військовий експерт Михайло Самусь, коментуючи заяву шойгу.

За його словами, зараз Сєверодонецька, Попасної фактично не існує. Штурмують Соледар, Авдіївку, Піски, Сіверськ – їх потужно обстрілюють. «Це вони навпаки здійснюють терористичні атаки, залякують людей, вогнем намагаються вигнати і українських захисників, і населення з території. А вже потім зайти на цю випалену землю», - зазначив Самусь.

На шостому місяці війни росія нарешті усвідомила, що вона забуксувала. Фактично це визнання повного провалу цілей операції (захоплення України та політичне поглинання). Схоже, що шойгу з лукашенко змагаються, хто цинічніше висловиться про цю війну. Але приємно, що російське міноборони усвідомило, що операція провалена. Такими заявами вони готують російське суспільство до того, що війна може бути (а точніше обов’язково буде) програна, - заявив у телеінтерв’ю військовий експерт Олег Жданов.

Останні кілька тижнів навіть пропагандистські рашаЗМІ справді не повідомляють про якесь помітне просування окупаційних військ. Війна набуває більш позиційного характеру і ризикує сильно затягнутись. Тож про успіх «спецоперації» в кремлі вже давно забули. І тепер більше зайняті тим, аби пояснити росіянському люмпену, чому досі не святкують перемогу.  А мали б вже перейматись, як будуть пояснювати поразки і втрати.

Support the project here:

DONATE

Відгуки

Немає відгуків.

Залишити коментар

Оцінити
Відправити

Copyright © 2017-2024 by ZahidFront. Powered by BDS-studio.com

Підпишіться на ЗІФ у Facebook: