Російські ЗМІ звинуватили Єврокомісію у підготовці до поділу України

РОЗСЛІДУВАННЯ 20.02.2018 Коментарі 0

Очевидно питання введення миротворчої місії ООН на окупований Донбас все більше хвилює кремлівських очільників. Для легалізації потенційних поступок Кремля в цьому питанні та задля нівелювання можливого невдоволення з боку прихильників терористів на Донбасі, яких вже четвертий рік вперто не хоче визнавати навіть Росія, Кремлю потрібно вигадувати нові, бодай і безглуздо-маразматичні версії майбутнього.

Російськомовна версія даного матеріалу ІА "Західний інформаційний фронт" доступна на порталі STOPFALS.MD наших молдовських колег за посиланням "Фейк: В Еврокомиссии начали рассматривать вариант раздела Украины

Аби породжені ідеологами «русського миру» терористичні дітища раптом не вирішили, що їх як «породили, так і покинули» Кремлю вкрай необхідно відволікти увагу від питання потенційного введення на територію квазіутворень миротворчого контингенту ООН, в якому очевидно не буде ні російських,  та навіть білоруських «миротворців».

Звичайно ж кремлівські політтехнологи та пропагандисти чітко розуміють, що, абсурдна по своїй сутності, ідея «необхідності отримання згоди ДНР та ЛНР на введення миротворців» нікчемна та спростована самими ж росіянами, які не визнаючи ці «терористичні республіки» де-факто підтверджують приналежність даної території до української держави. Тому очевидно, що ніяких «згод» від терористів на введення миротворчого контингенту на територію України світове співтовариство не потребуватиме.

Ймовірно відчуваючи близький поступ кремлівської кліки назад у даному питанні під впливом санкцій та вражаючої непоступливості з боку європейських та американських партнерів України, російські пропагандисти видали «на гора» чергове породження машини пропаганди, яке вочевидь і спрямоване на переключення уваги від колишнього «твердого рішення» РФ -  ніяких миротворців без згоди РФ та ДНР/ЛНР, до – «миротворчі сили ввійдуть, але розділять Україну по зонам впливу».

Оприлюднена російським інформаційним, чи правильніше сказати «дезінформаційним» агентством  «Iarex.ru» 11 лютого 2018 року повідомлення під назвою «В Еврокомиссии начали рассматривать вариант раздела Украины»

не лише шокує читача «інсайдерською інформацією» про те, що нібито

«На днях в рамках Еврокомиссии прошло первое закрытое от общественности заседание недавно созданной неформальной рабочей группы из представителей стран ЕС с привлечением сотрудников спецслужб и министерств обороны по вопросу будущего устройства Украины»

Але й навіть публікує фейкову «карту майбутнього поділу України», яка дивним чином опинилась у їх розпорядженні, та ще й на російській мові,

наголошуючи, що нібито «Каждый из миротворческих контингентов возьмет под контроль свою часть бывшей Украины»

Як звично, до активного поширення цього «новоспеченого шедевру» від кремлівських «майстрів видання бажаного за дійсне» долучились і інші російські медіа, окремі сторінки, які зареєстровані в українському сегменті інтернету, та навіть, так званий, «Информационный портал русской общины Латвии».

Повертаючись до змісту самого фейку, слід зазначити, що російські пропагандисти на цей раз вирішили прямо звинуватити Єврокомісію в тому, що наміри ЄС по розділу України, стали актуальні нібито внаслідок того, що

«Россия и США ведут кулуарные переговоры по Украине на уровне Сурков-Волкер и фактически отстранили Евросоюз от решения украинской проблемы, а формат «Минск-2» до выработки решений по линии Москва-Вашингтон заморожен»

Надалі «російські інсайдери» приписують керівництву ЄС, цілу теорію походження такого «хитрого плану розділу України», в якому дивним чином левову частку територію України планується передати під контроль саме Росії! Кремлівські політичні фантасти, зокрема звинувачують європейські інституції у тому, що нібито:

«.. основанием для рассмотрения данного вопроса стали следующие обстоятельства. Во-первых, понимание невозможности сохранить унитарную Украину со старой Конституцией в тех границах, которые достались ей после распада СССР. Во-вторых, невозможность возвращения Донбасса в политический механизм принятия решений Киевом. В-третьих, готовность Варшавы после принятого закона о борьбе с бандеровской идеологией принять и иные меры для борьбы с последователями идеологии ОУН-УПА (организация, деятельность которой запрещена в России), в том числе, начать легализовывать концепцию "Восточной Малопольши". В-четвертых, сосредоточение Венгрией необходимых сил и средств на границе с Украиной для взятия всей территории Закарпатья под контроль при первом удобном случае. К тому же анализ политики Будапешта говорит о том, что общественное мнение страны уже готово к возвращению этого восточного региона

Зауважте російська пропаганда прямо звинувачує керівництво ЄС, у сприянні Польщі та Угорщині в майбутній територіальній експансії на територію України.

Ось лише із фейковою картою «розподілу України» є певна неув’язка, оскільки як бачимо російські пропагандисти намалювати «румунську зону» на території України зуміли, а от легендувати її забули. Чи то вирішили, що за старою російською звичкою - «и так сойдет»!

На додаток до вищенаведених звинувачень в стороні ЄС, російська пропаганда ще й звинуватила Європейську Комісію, в тому, що нібито під час засідання основним для початку реалізації цього плану розглядається

«сценарий начала гуманитарной катастрофы на Украине вследствие коррупции властей и их неспособности справиться с функциями государственного управления».

І на завершення російські творці міфів констатують від імені Європейської Комісії, що

«в этом случае для предотвращения гуманитарной катастрофы на Украине допустимо введение миротворческих контингентов. Однако это требует определения зон разграничения их деятельности. Данный вопрос будет рассмотрен на последующих заседаниях».

Також можливі причини появу чергового міфу російської пропаганди про розподіл «України під егідою ЄС», ми попросили прокоментувати виконавчого директора Інституту світової політики, політолога та автора книжок про гібридну війну Росії проти Заходу, Євгена Магду:

    Євген Магда 

 «Можна сказати, що російські виробники фейків «тримають карти ближче до орденів». Особисто для мене, поява цього «карткового фейку» свідчить про кілька речей. Перше - євроінтеграція України суттєво непокоїть Кремль, примушує шукати можливості для негативного впливу на цей вектор розвитку нашої держави. Друге - Росія намагається використати загострення у польсько-українських та угорсько-українських відносинах у власних інтересах. Третє - всередині ЄС є достатньо інформаційних ресурсів, спроможних підхоплювати подібні фейки, прикриваючись при цьому свободою слова. Четверте - помітне прагнення використати певне напруження у відносинах України та ЄС для просування дезінформації. П'яте - автори цієї «карти» шукали натхнення у відомій карті про «три ґатунки України», яка також була продуктом російських політтехнологів.

Очевидно, що реагувати на такі фейки варто - реальними змінами всередині нашої країни, усвідомленням переваг європейської інтеграції, активізацією двосторонніх контактів між Україною та державами ЄС».

 

На завершення, хотілось би в черговий раз нагадати українським ЗМІ, які в погоні за сенсаціями, часто-густо стають інструментами російської інформаційної агресії, не поширювати неперевірену інформацію, а навпаки долучатись до протидії інформаційній агресії Росії у неоголошеній гібридній війні.

 Інформаційне агентство
"Західний інформаційний фронт"

 

Support the project here:

DONATE

Відгуки

Немає відгуків.

Залишити коментар

Оцінити
Відправити

Copyright © 2017-2024 by ZahidFront. Powered by BDS-studio.com

Підпишіться на ЗІФ у Facebook: