Російська розвідка причетна до вбивства в Німеччині

НОВИНИ 27.08.2019 Коментарі 0

Німецька влада заарештувала росіянина, якого підозрюють у вбивстві громадянина Грузії Зелімхан Хангошвілі - учасника другої чеченської війни -  про це повідомляє видання GuildHall.

За словами офіційних осіб, він був застрелений велосипедистом в берлінському парку 23 серпня. 49-річний підозрюваний був заарештований недалеко від місця злочину.

Німецька прокуратура схиляється до версії, що громадянин Грузії був убитий в берлінському районі Моабит за дорученням зарубіжної спецслужби. Про це пише видання «НВ».

Зелімхан Хангошвілі, фото www.kavkazr.com

За наявною інформацією, спецслужби кількох країн НАТО вважають найбільш правдоподібним політичне підґрунтя цього вбивства. Розглядається також і версія про вбивство за участю організованої злочинності, але значно більш ймовірними вважаються політичні мотиви.

За даними видання, слідство схиляється до версії, що вбивство було скоєно розвідувальною службою, такою як російське ГРУ.

На користь цієї версії говорить, насамперед, біографія жертви. В минулому Зелімхан Х. був співробітником антитерористичного відділу МВС Грузії. Після спроби вбити його, поїхав в Україну, де співпрацював з місцевими спецслужбами і продовжував боротися проти впливу Москви. Після другого замаху на нього він приїхав до Німеччини, жив в Бранденбурзі і потім в Берліні.

 

 

Support the project here:

DONATE

Відгуки

Немає відгуків.

Залишити коментар

Оцінити
Відправити

Copyright © 2017-2024 by ZahidFront. Powered by BDS-studio.com

Підпишіться на ЗІФ у Facebook: