Російська армія терористів-головорізів: навіщо кремлю поширювати відео з катуваннями українців

АНАЛІТИКА 12.04.2023 Коментарі 0

Здавалося би, за майже 14 місяців повномасштабної війни проти України росія та її армія переконали весь світ у свої терористичній сутності. Перетворення міст і селищ на руїни та попелища, масове вбивство цивільних людей, кастрування і розстріл українських полонених. Зараз у мережах поширюють відео з обезголовленням голів українських воїнів…

Ці моторошні кадри витримає психіка не кожної людини. За даними CNN, минулого тижня в соцмережах з’явилося два відео з відрізуванням голів. Зняті катування в різних місцях і в різний час. Одне із них, припускають в CNN, зняте зовсім нещодавно, а інше – можливо влітку минулого року.

Перше відео з’явилося в одній із проросійських соцмереж 8 квітня. Його нібито зняли російські найманці із пак «вагнер». На ньому видно обезголовлені трупи двох українських військових, які лежать на землі біля знищеної військової машини. У загиблих солдатів, схоже, також були відрубані руки.

На відео можна почути, що голос за камерою ніби спотворений задля неможливості ідентифікувати того, хто говорить.

У російських соцмережах пишуть, що відео зняли поблизу Бахмута, за який точаться найзапекліші бої. Місто окрім регулярних російських частин штурмують «зеківські» загони «вагнерівців».

Друге відео поширили у Twitter. Зображення розмите, але з побаченого зрозуміло, що російський головоріз орудує ножем над іще живим воїном.

У понеділок Інститут вивчення війни (ISW) заявив, що «вагнер» продовжує вчиняти військові злочини, «обезголовлюючи українських військовослужбовців у Бахмуті». В ISW також повідомили про подібні випадки в Попасній Луганської області, де на початку війни також діяли загони «вагнера».

Природньо, ці кадри стали темою для обговорення і викликали відповідну реакцію.

Володимир Зеленський звернувся зі словами про неможливість нікому у світі ігнорувати те, «як легко ці звірі вбивають».

Керівник Офісу Президента Андрій Єрмак коротко написав у Твіттері, що за все настане відповідальність.

А потім опублікував інший твіт:

- Росії не має бути в Радбезі ООН. Терористична держава не має головувати в Радбезі, не повинна мати права вето. Це абсурд.

Таку ж позицію висловив у Твіттері очільник міністерства закордонних справ Дмитро Кулеба:

- Це абсурд, що Росія, яка гірша за ІДІЛ, головує в РБ ООН. Російських терористів потрібно вигнати з України та ООН і вони повинні понести відповідальність за свої злочини.

Представник Головного управління розвідки міноборони України Андрій Юсов трактує оприлюднення жорстоких відео як намагання залякати українців та своїх. Зокрема, росіяни намагаються «деморалізувати та посіяти паніку в українських Силах оборони, що їм не вдається». Водночас, висловив міркування в ефірі єдиного телемарафону Андрій Юсов, цим відео вони залякують своїх бійців, щоби ті не здавалися в полон українцям. Буцім після такого українці можуть мстити ти самим способом.

За словами представника ГУР, Україна, на відміну від російської федерації, виконує вимоги Женевські конвенції щодо ставлення до російських полонених. До слова, минулого місяця, за словами Андрія Юсова, понад 3 тисячі російських військових звернулися до українського проекту «Хочу жить» з бажанням здатися в полон.

Журналіст Богдан Буткевич на своїй сторінці у FB пише, що розповсюджуване рашистськими телеграм-сміттярками відео з'явилося зараз не випадково.

«Це лайно з'являється тоді, коли рашисти хочуть налякати і нас, і своїх. Типу деморалізувати. Перед нашим контрнаступом. Щоби наші боялися наступати та потрапити в полон. А з іншого боку – спровокувати жорстокість у відповідь. Щоби такі відео з нашого боку з'явилися», - написав він.

«Це російська істерика. Вони пускають в хід уже останні аргументи, через страх перед нашим контрнаступом. Ви маєте розуміти, що робити такі речі та відео заборонено навіть у них. Їхні командири пам'ятають, що в нас теж багато полонених. Тому якщо вони вдаються до таких крайніх заходів – значить дуже бояться. Хоча наше бажання вбивати їх тільки виросло», - пише Віктор Андрусів у своєму ТГ-каналі.

Словом, рашисти давно стали на один щабель із терористами ІДІЛу. І світ повинен ставитися до них відповідно. Zомбонасєлєніє росії важко буде вилікувати від пропаганди. А поки що можемо констатувати: здичавілих людиноподібних істот на росії дуже багато. Про це можна судити за кількістю «лайків» під відео, скрін якого слугує фотоілюстрацією до цього тексту.

Support the project here:

DONATE

Відгуки

Немає відгуків.

Залишити коментар

Оцінити
Відправити

Copyright © 2017-2024 by ZahidFront. Powered by BDS-studio.com

Підпишіться на ЗІФ у Facebook: