Результати соцопитувань поляків і українців наштовхують на роздуми

НОВИНИ 22.02.2024 Коментарі 0

Майже половина поляків вважають, що російсько-українська війна закінчиться знищенням обох країн. Такі думки рояться у головах 47,4% опитаних, які вважають, що конфлікт триватиме багато років та завершиться фатально як для України, так і для росії. 

Про це свідчать результати опитування естонською компанією United Surveys на замовлення польських медіа, повідомляє "Європейська правда". Загалом по телефону опитали тисячу осіб протягом 10-11 лютого цього року. 

Іще 14,1% думають, що переможуть росіяни, а 17,4% – Україна. Понад 21 відсоток опитаних із відповіддю не визначилися. 

Як нагадує "Європейська правда", у Євросоюзі попри широку підтримку України майже через два роки після повномасштабного вторгнення лише 10 відсотків європейців вірять у перемогу українців у війні.

Цікаво, що українці вважають Польщу дружньою країною. Проте, зазначає видання, цей показник суттєво знизився. Менше року тому позитивно до Польщі ставилося 94 відсотки українців. Зараз же цей показник становить 79%. А тих, хто вважає Польщу "однозначно дружньою", поменшало із 79% до 33%. 

Вочевидь, далися взнаки блокування кордону польськими фермерами та вплив усюдисущої російської пропаганди.

Іншим цікавим пунктом соціопитування поляків є їх побоювання пошерення російської агресії на територію Польщі. 

"До 47% опитаних вважають, що напад росії на Польщу є ймовірним. Це на 16 відсоткових пунктів більше, ніж в аналогічному опитуванні, проведеному в травні 2023 року", - зазначає "ЄП".

Support the project here:

DONATE

Відгуки

Немає відгуків.

Залишити коментар

Оцінити
Відправити

Copyright © 2017-2024 by ZahidFront. Powered by BDS-studio.com

Підпишіться на ЗІФ у Facebook: