Режим лукашенка закриває небо для безпілотників

НОВИНИ 07.06.2023 Коментарі 0

Із 4 червня цього року в Білорусі набрав чинності наказ, що робить жорсткішим користування дронами. Для запуску в Білорусі безпілотного літального апарату необхідно стати на облік у департаменті цивільної авіації, пройти навчання, укласти договір із Белаеронавігацією та подавати заявки на використання повітряного простору.

У випадку, якщо власник дрона захоче зняти відео чи сфотографувати на камеру, встановлену на БПЛА, доведеться запитувати дозвіл у генштабу.

Згідно з інформацією, до поточного моменту навчання пройшли менше, ніж 10% власників дронів. Тож іншим 90 відсоткам із 4 червня запускати БПЛА заборонено.

Із тієї ж дати начальник управління радіоелектронної боротьби збройних сил Білорусі ігор данильчик повідомив, що у країні створено підрозділ радіоелектронної боротьби. Зараз нову техніку передають силам спецоперацій (ССО).

Перед підрозділом ставлять  різноманітні та широкі завдання:

  • боротьба з безпілотниками
  • забезпечення електронного захисту
  • проведення заходів комплексного технічного контролю на об'єктах ССО.

Також міністерство оборони білорусі планує закупити БПЛА на понад $1 млн.

Тендер на придбання безпілотників з'явився 2 червня 2023 року на сайті держзакупівель.

Планують придбати БПЛА двох видів – Supercam 350 (2 комплекти) та Supercam 150 (1 комплект). На ці апарати відомство планує витратити понад 3,1 млн рублів (понад 37,1 млн грн).

Пунктом їх постачання в Білорусі позначено центр підготовки та застосування безпілотних авіаційних комплексів у місті Береза Брестської області.

Безпілотники Supercam – розвідувальні дрони, що виробляють в російському Іжевську. Перевага таких безпілотників полягає в тому, що вони відносно дешеві та мають достатню дальність. Також їх росія використовує у війні з Україною.

Фото – defence-ua.com

Support the project here:

DONATE

Відгуки

Немає відгуків.

Залишити коментар

Оцінити
Відправити

Copyright © 2017-2024 by ZahidFront. Powered by BDS-studio.com

Підпишіться на ЗІФ у Facebook: