Республіканці у Сенаті заблокували законопроєкт про допомогу Україні та Ізраїлю

НОВИНИ 07.12.2023 Коментарі 0

Законопроект, який передбачав виділення мільярдів доларів на нову військову допомогу Україні та Ізраїлю, заблокований у Сенаті в середу, 6 грудня,  оскільки республіканці наполягають на своїх вимогах вжити жорсткіших заходів щодо контролю за імміграцією на кордоні США з Мексикою.

Про це пише Голос Америки.

Зокрема, у повідомленні сказано: "Голосування відбулося з результатом 49 сенаторів «за» та 51 – «проти». Це означає, що законопроект про фінансування на суму 110,5 мільярдів доларів не отримав 60 голосів, необхідних для початку дебатів у Сенаті, до складу якого входить 100 законодавців.

Голосування пройшло по партійних лінія, при цьому кожен сенатор-республіканець проголосував «проти». А також проти проголосував  незалежний сенатор Берні Сандерсон, який зазвичай голосує разом із демократами, проте сьогодні висловлює стурбованість з приводу фінансування «негуманної військової стратегії» Ізраїлю проти палестинців.

Лідер більшості в Сенаті Чак Шумер також проголосував проти з такою метою, щоб мати змогу внести пропозицію про перегляд заходу. Після голосування Шумер заявив, що це «серйозний момент, який матиме довгострокові наслідки для XXI століття», та може призвести до «занепаду західної демократії».

Республіканці заявили, що для них важливо відстоювати свою позицію щодо більш жорсткої імміграційної політики та контролю за південним кордоном.

«Сьогоднішнє голосування показує, що лідеру демократів час зрозуміти, що сенатори-республіканці серйозно ставляться до своїх слів. Тоді проголосуємо. Зрештою, давайте нарешті почнемо вирішувати пріоритетні питання національної безпеки Америки, включаючи питання і про нашу власну територію», - сказав лідер республіканців у сенаті Мітч Макконнелл у своєму виступі у середу.

Республіканці та демократи в Конгресі вже декілька місяців обговорюють, як відповісти на прохання президента Джо Байдена про виділення мільярдів доларів на фінансування України у її боротьбі з російськими загарбниками, а також на допомогу Ізраїлю після атак 7 жовтня, що їх вчинило  терористичне угрупування ХАМАС, а також на потреби безпеки США в Індо-Тихоокеанському регіоні та міжнародної гуманітарної допомоги.

Але два запити Білого дому до Конгресу про прийняття законопроектів про витрати не призвели до успіху, і настрої на Капітолійському пагорбі стають все більш напруженими, оскільки глухий кут загрожує затягтися до 2024 року. Демократи стверджують, що допомога союзникам необхідна для підтримки глобальної демократії та протистояння автократіям.

Група сенаторів-демократів скликала прес-конференцію, щоб заявити, що блокування законопроекту стане сигналом як для противників США, так і для союзників, який свідчить, що Сполучені Штати не підтримують своїх міжнародних партнерів.

«У нас закінчується час. У нас залишилося лише кілька днів, щоби… просуватися вперед, вирішуючи остаточні деталі, необхідні для того, щоб показати, що Сполучені Штати є надійним союзником», - сказав сенатор Кріс Кунс.

Республіканці стверджують, що надмірна нелегальна імміграція через південний кордон із Мексикою є величезною проблемою безпеки і заявляють, що вони хочуть більшої звітності від адміністрації Байдена за використання американських податків, які спрямовуються за кордон.

Шумер заявив у вівторок, що він спробує знайти вихід із глухого кута, запропонувавши республіканцям можливість додати поправку про політику на кордоні до законопроекту.

До вечора середи така поправка так і не була внесена.

Support the project here:

DONATE

Відгуки

Немає відгуків.

Залишити коментар

Оцінити
Відправити

Copyright © 2017-2024 by ZahidFront. Powered by BDS-studio.com

Підпишіться на ЗІФ у Facebook: