Рекомендуватиму запросити Путіна в Польщу на 80-ту річницю початку ІІ світової війни: заступник міністра закордонних справ РП

НОВИНИ 08.02.2019 Коментарі 0

08 лютого 2019 року у ранковому ефірі RMF FM заступник міністра закордонних справ Республіки Польща Бартош Ціхоцький на запитання ведучого про те, чи російського президента Володимира Путіна слід запрошувати на польські урочисті заходи з нагоди початку ІІ Світової війни відповів «Так, звичайно. Такою буде моя рекомендація». А також додав, що «Я підтримую таку рекомендацію, якщо Канцелярія президента направить запит».

Бартош Ціхоцький, який вважається найбільш ймовірним кандидатом на посаду нового посла РП в Україні, підкреслив, що не було ще формального звернення від Канцелярії президента Польщі по даному питанню.

«Воно в будь-якому випадку має бути. Президент буде організатором цих заходів, і він прийматиме рішення про склад гостей, та про формат проведення. Але ще рано спекулювати на цю тему» - додав гість RMF FM.

06 лютого цього року у передачі «Ранкова бесіда» на RMF FM речник президента РП Блажей Спихальскі повідомив, що запрошення на урочисті заходи повинні бути направлені до кінця лютого.

«Три тижні це ще багато часу» - відреагував Бартош Ціхоцький в контексті заяви речника президента РП.

Натомість польський президент Анджей Дуда у ефірі Polsat News повідомив, що «Звичайно будуть направлені запрошення до лідерів, до великих людей планети, і насамперед до керівників країн, які приймали участь у Другій світовій війні, в першу чергу на стороні вільного світу Урочисті заходи із запрошеними керівниками країн, будуть проходити, ймовірно на Вестерплатте».

Нагадаємо, що Вестерплатте це півострів в Гданську, який відділяє рукав Мертва Вісла від Гданської затоки Балтійського моря. 1 вересня 1939 року був обстріляний німецьким броненосцем «Шлезвиг-Гольштейн», що ознаменувало початок Другої світової війни.

ІА "Західний інформаційний фронт" за матеріалами rmf24.pl

ілюстративне фото rmf24.pl

Support the project here:

DONATE

Відгуки

Немає відгуків.

Залишити коментар

Оцінити
Відправити

Copyright © 2017-2024 by ZahidFront. Powered by BDS-studio.com

Підпишіться на ЗІФ у Facebook: