МЗС Румунії спростував заяви Росії про можливе розміщення ядерних ракет

НОВИНИ 09.02.2019 Коментарі 0

За повідомлення видання adevarul.ro 07 лютого поточного року міністр закордонних справ Румунії Теодор Мелешкану спростував інформацію, розповсюдженою російською стороною, про можливе розміщення на військовій базі Девеселу ядерних ракет.

Це спростування стосується озвученої заступником російського МЗС Сергєєм Рябковим в ефірі телеканалу «Россия 24» інформації про те, що «на території Румунії США на даний час можуть розмістити 24 крилаті ракети «Томагавк» оснащені ядерними боєголовками»

Т.Мелешкану повідомив, що база в Девеселу носить лише оборонний характер, а «історії» про те, що з її території можливі запуски крилатих ракет із ядерними боєголовками на мають жодного логічного обґрунтування.

Підкреслив, що звинувачення російської сторони не мають жодних реальних аргументів.

Американська військова база в Девеселу фото adevarul.ro

Очільник румунської дипломатії наголосив, що лише після консультацій із союзниками Румунії по НАТО буде оприлюднена офіційна позиція Румунії по даному питанню.

Підсумовуючи спростування міністр закордонних справ Румунії повідомив, що румунською стороною будуть витребувані пояснення та аргументи з цього приводу від посла РФ в Бухаресті .

ІА "Західний інформаційний фронт"
ілюстративне фото adevarul.ro

Support the project here:

DONATE

Відгуки

Немає відгуків.

Залишити коментар

Оцінити
Відправити

Copyright © 2017-2024 by ZahidFront. Powered by BDS-studio.com

Підпишіться на ЗІФ у Facebook: